DOLAR 32,5402 0.26%
EURO 34,9815 0.51%
ALTIN 2.443,300,21
BITCOIN 2053486-0.46897%
Balıkesir
12°

KAPALI

04:20

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

ABONE OL
Temmuz 24, 2023 22:56
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nda dereceye giren öğrenciler için bir ödül töreni düzenlendi.

Bandırma’da YKS sınavında dereceye giren öğrenciler için bir ödül töreni gerçekleştirildi. Bandırma Enerjisa Fen Lisesi öğrencisi Yağız Efe İnce YKS sayısalda 93’ncü, Bahçeşehir Koleji öğrencisi Kağan Çelik ise YKS eşit ağırlık sıralamasında 47’nci oldu. Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan öğrencileri bizzat tebrik edip hediyelerini takdim etti.

“BEKLENTİLERİMİZ KARŞILANDI, ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISI SÜRPRİZ OLMADI”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, “Türkiye’de sınava giren 3 milyon öğrenci içinden ilk 100’e girebilmek büyük bir başarı, öğrencilerimiz zorlu bir sınav ve çalışma döneminden geçtiler. Bizler de bir yıl boyunca Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında süreci takip ettik. Dolayısıyla öğrencilerimizin başarısı bize sürpriz olmadı, bu konuda onlardan sözümüzü çok önceden almıştık. Her ikisini de tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

“HUKUK İÇİN ANKARA DAHA MANTIKLI”

YKS eşit ağırlıkta Türkiye 47’ncisi olan Bahçeşehir Koleji öğrencisi Kağan Çelik, “İstanbul her anlamda gözümü korkutuyor. Ankara’da Hukuk Fakültesi’nde okumak istiyorum. Üniversite olarak henüz net bir karar veremedim ama Bilkent, TOBB ETU veya Ankara Üniversitesi’nden birini seçeceğim. Hukuk en çok da siyasetle iç içedir bu bakımdan Ankara benim için daha uygun olacaktır ” dedi.

“BOĞAZİÇİ HEP HAYALİMDİ”

YKS eşit ağırlıkta Türkiye 93’ncüsü olan Enerjisa Bandırma Fen Lisesi öğrencisi Yağız Efe İnce, “Çok uzun süre önce kafamda netleştirdim aslında, İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi’nde ya da Koç Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği okumak istiyorum. Bunda BİLSEM ve daha önce Teknofest’e katılmamın da etkisi var. İstanbul  benim alanımda daha büyük fırsatların olduğu bir şehir. Boğaziçi Üniversitesi yıllardır hayalimdi, Koç Üniversitesi’nin ise finansal imkanlarının katkısı olacaktır. İkisi arasında karar vereceğim.” dedi.

2023-YKS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.