DOLAR 32,3072 -0.1%
EURO 34,8471 0.07%
ALTIN 2.414,080,87
BITCOIN 2057691-1.13903%
Balıkesir
17°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
DOLPHİN EMULATOR’ÜN STEAM’E GELİŞİ ERTELENDİ

DOLPHİN EMULATOR’ÜN STEAM’E GELİŞİ ERTELENDİ

ABONE OL
Mayıs 29, 2023 15:30
DOLPHİN EMULATOR’ÜN STEAM’E GELİŞİ ERTELENDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolphin Emulator, GameCube ve Wii oyunlarını PC, Android, Xbox One ve Xbox Series X/S gibi platformlarda oynama imkanı sunan bir oyun konsolu emülatörü olarak geliştirilmişti.

İkinci çeyrekte Valve’ın Steam platformunda yayınlanması planlanan Dolphin Emulator, Nintendo‘nun müdahalesiyle karşılaştı. Nintendo, Dijital Milenyum Telif Hakkı Yasası (DMCA) gerekçesiyle Dolphin Emulator’ün Steam’de yayınlanmasını engellemek için Valve ve Dolphin Emulator geliştirme ekibine bildirim gönderdi.

Nintendo’nun hukuk ekibi, emülatörün şirketin fikri mülkiyet haklarını ihlal ettiğini iddia ederek Valve’den Dolphin’i Steam’den kaldırmasını talep etti. Dolphin ekibinin önünde ise iki seçenek bulunuyor: Emülatörün DMCA’yi ihlal etmediğini savunarak dava açmak veya yayından kaldırma bildirimine uymayı tercih etmek.

DAVA VAR MI YOK MU ?

Dolphin ekibi, karşı bildirimde bulunursa, Nintendo’nun dava açıp açmayacağına karar vermek için iki haftalık bir süresi olacak. Henüz Nintendo’nun Dolphin’e karşı gerçekten yasal işlem başlatıp başlatmayacağı belirsizliğini koruyor. Ancak bir dava söz konusu olursa, emülatörlerin geniş kapsamlı etkileri olabileceği düşünülüyor.

Dolphin Emulator ekibi tarafından yapılan açıklamada, “Dolphin’in Steam’de yayınlanması süresiz olarak ertelendiğini büyük bir hayal kırıklığıyla duyurmak zorundayız. Valve tarafından Nintendo’nun, Dolphin’in Steam sayfasına karşı DMCA’yı gerekçe göstererek bir ihtarname yayınladığı ve Dolphin’i Steam‘den kaldırdığı konusunda bilgilendirildik. Şu anda seçeneklerimizi araştırıyoruz ve yakın gelecekte daha ayrıntılı bir yanıt vereceğiz” denildi. Dolphin Emulator ekibi, durumu değerlendirmekte ve daha ileri adımlarını belirlemek için çalışmalarına devam etmektedir.

 

POKEMON OYUNLARI 480 MİLYONDAN FAZLA SATTI

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.