DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044112-2.44889%
Balıkesir
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:56

İKİNDİYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Doluluk Oranı Yüzde 83 Oldu

Doluluk Oranı Yüzde 83 Oldu

ABONE OL
Ocak 17, 2024 14:23
Doluluk Oranı Yüzde 83 Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid, RSV ve Grip vakaları nedeniyle İstanbul’da yoğun bakım doluluk oranının yüzde 83’e ulaştığını söyledi.

 Doluluk Oranı Yüzde 83 Oldu

Doluluk Oranı Yüzde 83 Oldu ( FOTO ARŞİV )

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dr.Fahrettin Koca, Covid, RSV ve grip nedeniyle İstanbul’daki hastanelerin yoğun bakım servislerinde doluluk yaşandığını söyledi.  Bakan Koca açıklamasında; “İstanbul’daki bu artıştan dolayı yatak sayılarını artırarak, sağlık çalışanlarımızın da yoğun çabalarıyla bu süreci sorunsuz atlatmaya çalışıyoruz.” dedi.

 Doluluk Oranı Yüzde 83 Oldu

“Prof.Dr Ateş Kara’yı Paylaştı”

Diğer yandan Fahrettin Koca resmi sosyal medya hesabından Prof. Dr. Ateş Kara’nın son zamanlarda meydana gelen solunum yolu hastalıklarındaki artışa ilişkin yaptığı açıklamayı paylaştı.

Ateş Kara paylaşımında ise; ““Bu son aylarda çevremizde çok sayıda hasta, hastane başvurularında da artış olduğunu, çocuklarda hastalıkların nispeten fazla görüldüğünü biliyoruz. Söz konusu tabloda üç ana faktör etkilidir. Bu faktörlerden biri, solunum yollarını saran bir virüs olan RSV virüsüdür. Diğeri, İnfluenza yani griptir. Bir diğeri ise koronavirüstür. Koronavirüs, daha çok üst solunum yolu enfeksiyonu bulgularıyla seyretse de, risk gruplarında yol açabileceği tablolar sebebiyle hafife alınmamalı. Enfeksiyon hastalıklarına karşı ellerimizi sık yıkamalıyız. Özellikle kalabalık ortamlarda, dış mekânlarda mikroorganizmalarla temas söz konusu olabileceği için, elimizle ağız, burun ve gözlerimize dokunmaktan kaçınmalıyız. Bu dönemde, boğaz ağrısı, hafif burun akıntısı, hafif hapşırık veya öksürük gibi şikâyetleri olanların maske takarak muhtemel bir enfeksiyonu başkalarına bulaştırma sorumluluğunu almaması gerekir. Grip aşısı ise bir başka silahımız olabilir.” dedi.

HABER MERKEZİ

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.