DOLAR 32,1342 -0.13%
EURO 35,1668 0.02%
ALTIN 2.472,360,20
BITCOIN 21379905.39096%
Balıkesir
16°

PARÇALI BULUTLU

17:01

İKİNDİYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
DÖRTLÜLER

DÖRTLÜLER

ABONE OL
Temmuz 13, 2023 20:57
DÖRTLÜLER
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son yıllarda otomobiller, insanların günlük yaşamında vazgeçilmez bir parça haline geldi. Artan nüfus ve kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte, otomobil trafiği de ciddi şekilde yoğunlaştı. Bu durum, trafik güvenliği açısından yeni sorunların ortaya çıkmasına sebep olmuştur.

Son zamanlarda trafikte araba kullananların tavırları ,kendince ürettikleri trafik iletişim metotları geliştirdiklerinin farkına vardım. Ama en dikkat çekici şey dörtlü ikaz flaşörlerinin amacı dışında kullanılması. Dörtlü ikaz lambaları, sürücülerin bir arıza veya kaza durumunda diğer sürücülere uyarıda bulunmak için kullanılması gereken bir araçtır. birçok sürücü, bu lambaları, park yerlerinde ya da yol üzerinde durup beklerken kullanmaya başladı. Kısa süreli duraklamalarda veya alışveriş yaparken, dörtlü ikaz lambalarının açık bırakılması yaygın bir hâl almıştır. Bu durum, dikkatsizlik ve bilinçsizlik olarak nitelendirilebilir.

Dörtlü ikaz lambalarının sürekli yanması, diğer sürücüler arasında kafa karışıklığına neden olabilir. Özellikle yoğun trafikte, bu tür durumlar kazalara sebebiyet verebilir. Ayrıca, gerçek bir acil durumda dörtlü ikaz lambalarının önemini yitirmesi riski vardır. Sürücüler, sürekli kullanıldığı için bu lambaların gerçek bir tehlikeye işaret ettiğini düşünmeyebilir.
Bandırma trafiğinde özellikle caddelerde 2.siraya park eden araç sürücülerinden bahsedeceğim, bazen gerçekten de insanların sabrını sınıyorlar.

Adam aracıyla neredeyse yolu kapatmış, araçlar arkasında kuyruk olmuş bakkala girmiş bir şeyler alıyor, bakkalla sohbet edip gülüşüyor. 15 araba bakkaldaki sohbetin bitmesini bekliyor. Tabi arada işi olan, acelesi olan sabırsız şoförler basıyor kornayı. Arkadaş bakkaldan kafayı çıkartıp eliyle 1 dakika diyor, diğer şoförler ısrar edip korna çalmaya devam ederse arkadaş sert yapıyor “görmüyor musun ? Dörtlüler yanıyor, yanda dünya kadar boş yer var geçsene” diyor.

Tabi bu dörtlü yakan şoförler şehrimizde çokça. Akan trafikte yolu kapatıp mal indiren mi istersin, yolun kenarına çektiğini sanan, ikinci sıraya araç koyan, abi beş dakikaya gelirim deyip 2 saat yolu daraltan mı istersin.

Bu insanlar tam anlamıyla bencil ve tembel insanlar 50 metre yürüyecek diye kendinden başkasını düşünmeyen insan tiplerdir. Bunlara laf söyledi mi diklenirler “Bandırma da park sorunu var kardeşim” derler.

Bandırma’da trafik yoğunluğu ile şoförleri zorlayan insanları oyalayan bir kaç yer var. Hele sabah işbaşı ve akşam iş çıkışı saatlerinde insani çileden çıkartır bu caddeler biri Ordu Caddesi ikincisi Atatürk caddesi diğeri de Kurtuluş Caddesi. Bu trafiğe birde bu bencil insanlar eklenince kavga hazır. Araca sürttürenden ayna kırandan, arkadan vurana kadar elli tane olay olur. Toplu taşıma otobüsleri duraklara yanaşamayacak kadar park eden şoförler genel olarak baktığımızda trafik kaynaklı adli olaylar adliye de az yer tutmuyormuş. Bir çoğumuz trafikte kavga eden insan görmüştür. Bazı şehirlerde insanlar yol vermeme yüzünden bir birbirini öldürüyor.

Büyükşehirlerde araç kullanan insanlar “Bandırma’da da trafik mi var” diyebilir. Evet arkadaşlar Bandırma’da da trafik var! Bencil, kendini bilmez, tembel insanlar yüzünden, daraltılan yollarıyla saçma sapan şehir ve yol planları yüzünden şehrimde salak sulak tümseklerle birlikte ismini koymakta zorlandığım bir araç trafiği var. Herkes kendi kuralını koyuyor.

Kimi dörtlülerini yakar yol benim der, gündüz saati koca bir kamyon caddeyi kapatır, isteyen sağdan isteyen soldan gider, trafik ışıklarını söylemiyorum bile…

Bir şehri şehir yapan önemli olgulardan biri trafiktir.

Trafik bir uyum sürecidir.

Kaliteli bir trafik iyi idarecilerin, iyi bir belediyeciliğin ve eğitimli bir toplumun göstergesidir.

Bandırma 50 metre yürümeye üşenen tembel ve bencil insanların şehri olmasın…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.