DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20703441.79811%
Balıkesir
14°

KAPALI

04:09

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Dünyanın en derin mağarasında ezan sesi duyuldu

Dünyanın en derin mağarasında ezan sesi duyuldu

ABONE OL
Mayıs 11, 2023 12:30
Dünyanın en derin mağarasında ezan sesi duyuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Abhazya Cumhuriyeti’nde bulunan dünyanın en derin 3’üncü mağarası Novy Afon’da ilk kez ezan sesi duyuldu. Ezanı Abhazyalı bir diş hekimi olan Nar Tania okudu. 

Milyonlarca yıllık geçmişi ve 3 milyon metreküplük boşluk hacmi ile dünyanın en derin mağaralarından biri kabul edilen Novy Afon Mağarası’nın Apkhyartsa Salonu ezan sesiyle yankılandı. Çağlar boyunca “Dipsiz Çukur” olarak bilinen ve 1961 yılında Abhaz sanatçı ve heykeltıraş Givi Smır tarafından keşfedilen mağarada ilk kez ezan sesi duyuldu. Abhazyalı bir diş hekimi olan Nar Tania, seslerin muhteşem uyumu nedeniyle Apkhyartsa adı verilen salonda ezan okudu. Ezanı hayranlıkla dinleyen turistler Nar Tania’yı alkışladı. Her yıl yüzbinlerce turist tarafından ziyaret edilen ve 11 salondan oluşan mağarada dünyanın dört bir tarafına savrulan Abhazların anısına Muhacır adı verilen bir salonda bulunuyor.

Dünyanın en derin üçüncü mağarasında ezan sesi duyuldu.

MAĞARADA BÜYÜLÜ BİR YOLCULUK

Doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla ünlü bir ülke olan Abhazya’nın en önemli turistik yerlerinden biri Novy Afon Mağarası yaz kış sabit 11 derece sıcaklığa sahip. Mağara oluşumu, yüzey suyunun yeraltındaki kalkerli kayaları eritmesiyle oluşmuştur. Bu süreçte, su ve kalsiyum karbonat birleşerek kalkerli bir yapı oluşturur. Kalkerli yapılar, zamanla şekillenir ve çeşitli doğal oluşumlar meydana gelir. Mağaradaki salonları gezerken ışıklandırma ve fonda çalan Abhazca eserlerle büyülü bir yolcuğa çıkıyorsunuz. 

ABHAZYA TURİZM’DE TÜRKİYE’Yİ GEÇTİ

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.