DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22331700.72843%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Elektrik zammı vatandaşın cebini yakacak!

Elektrik zammı vatandaşın cebini yakacak!

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:14
Elektrik zammı vatandaşın cebini yakacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrik fiyatlarının artışı, fabrikaların üretim maliyetlerini yükseltti. Başta şeker, un, ekmek, makarna, yağ gibi ürünlerden beyaz eşya ve ayakkabı gibi ürünlere, tekstil ürünlerinden temizlik malzemelerine kadar binlerce üründe fiyat artışları bekleniyor.

1 Ekim’den itibaren elektrik fiyatlarına yeni bir tarife uygulanmaya başladı. Yeni tarifeye göre, konut abonelerinin elektrik fiyatlarında bir artış olmayacakken, sanayi ve ticarethane aboneleri için kullanılan elektrik maliyeti yüzde 20 oranında artırılacak. Sanayi elektriğine yapılan zammın vatandaşa da zam olarak yansıyacağı bekleniyor.

Sözcü gazetesinin haberine göre, demir-çelik sektörünün elektrik tüketimi yüksek olduğundan dolayı otomotiv, çamaşır ve bulaşık makineleri, buzdolabı ve fırın gibi ürünlerin fiyatlarında artışlar yaşanacak. İnşaat sektöründe ise demir, çimento, seramik, cam ve cam ürünleri, kapı, pencere ve boya gibi inşaat malzemelerinin fiyatlarında artışlar görülecek, konut fiyatlarına da yansıyacak. Ayrıca, sanayi dışında ticarethane elektriği de zamlandığı için gıda, giyim, beyaz eşya ve inşaat malzemeleri gibi pek çok ürünün perakende satış fiyatlarında artışlar yaşanacak.

Haber: Sena Beyaz

Erdoğan, TBMM’nin açılışında da “Yeni Anayasa” çağrısında bulundu

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.