DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046912-2.69478%
Balıkesir
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerel seçimlere çok kısa bir süre kala gündemdeki yerini koruyan ve emeklilere seyyanen zam yapılacak iddialarına son noktayı Ak Parti’nin en etkili isimlerinden birisi koydu. ‘Zam Yok’ dedi.

Emekli maaşlarına ilişkin seyyanen zam iddiaları gündemde yerini korurken, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’den önemli bir açıklama geldi.

Güler, Büyük Sivas Haber TV’ye yaptığı açıklamada, “Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanımız böyle bir çalışma yapacak olursa bizim haberimiz olacak. Ancak muhalefetin iddia ettiği gibi 5 binlik veya 10 binlik seyyanen zam söz konusu değil, böyle bir çalışmamız yok. Hangi verilere dayanarak böyle bir iddiada bulunduklarını, hangi bütçe verilerini kullandıklarını bilmiyorum. AK Parti’nin bu yönde bir çalışması bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.

“Açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan Tescil Etti”

Diğer yandan Çorum mitinginde vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da emeklilere seyyanen zam verilmeyeceğini açıkladı. Konuşmasında verilen zamların cebe girmeden eridiğine işaret eden Erdoğan, “Fiyat istikrarını sağlamadan yapılan maaş zamlarının, daha cebe girmeden nasıl eridiğini en iyi sizler biliyorsunuz. İnşallah ikinci yarıdan itibaren enflasyonun düşmeye başladığını göreceğiz. Bütçe imkanlarını genişletmek için hazırlıklarımız var. Önümüzdeki yıldan itibaren emeklilerimizin ve çalışanlarımızın alım gücünü eskisinin üstüne çıkarmaya başlayacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

“”Bayram İkramiyeleri Yatıyor “

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.