DOLAR 32,2952 0.09%
EURO 34,7975 -0.05%
ALTIN 2.409,590,03
BITCOIN 2041169-1.01645%
Balıkesir
17°

AÇIK

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Erdoğan’ın Ekonomiye İlişkin Mesajları Piyasaları Olumlu Etkiledi

Erdoğan’ın Ekonomiye İlişkin Mesajları Piyasaları Olumlu Etkiledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Patinin yerel seçimlerde başarısız bir sonuç elde etmesi ve erken seçim konusunun muhalefet tarafından gündeme getirilmesinin ardından' Erken Seçim Yok' diyerek tartışmalara son noktayı koyması piyasalara olumlu yansıdı.

ABONE OL
Nisan 2, 2024 09:37
Erdoğan’ın Ekonomiye İlişkin Mesajları Piyasaları Olumlu Etkiledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erdoğan’ın açıklamalarında, seçim ihtimalini dışladığı ve mevcut ekonomi politikalarına devam edileceğine dair verdiği mesajlar, piyasalarda olumlu bir hava oluşturdu. Dolar kuru düşüşe geçerken, Borsa İstanbul’da ise pozitif bir tepki görüldü. Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi de belirgin bir şekilde geriledi.

Erdoğan’dan Ekonomiye Yönelik Sinyaller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrası yaptığı konuşmada, önümüzdeki 4-4.5 yıllık bir süreçte erken seçim ihtimalinin düşük olduğunu ifade ederek, ekonomi politikalarında belirsizliğe yol açabilecek spekülasyonlara son verdi. Ayrıca, mevcut ekonomi politikalarına devam edileceği yönünde sinyaller verdi.

Erdoğan'ın Ekonomiye İlişkin Mesajları Piyasaları Olumlu Etkiledi

Erdoğan’ın Ekonomiye İlişkin Mesajları Piyasaları Olumlu Etkiledi

Piyasalarda Olumlu Tepkiler

Erdoğan’ın bu açıklamaları, piyasalarda olumlu bir atmosfer oluşturdu. Dün dolar kuru, 31.8 TL’ye kadar gerileyerek önemli bir düşüş yaşadı. Borsa İstanbul’da da ilk tepki pozitif oldu ve piyasaların güven kazandığı görüldü.

Kredi Risk Priminde Belirgin Gerileme

Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi de bu olumlu havadan nasibini aldı ve 305 puana kadar gerileyerek önemli bir düşüş kaydetti. Bu durum, uluslararası yatırımcıların Türkiye ekonomisine yönelik güvenlerinin arttığını gösteriyor.

Erdoğan’ın ekonomiye ilişkin açıklamaları ve verdiği güven mesajları, piyasalarda olumlu bir hareketlilik yaratırken, ekonomi aktörlerinin de yakından takip ettiği bir gelişme oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.