DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20625231.43422%
Balıkesir
14°

KAPALI

04:09

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Erol Taş’ın ailesiyle beraber son günlerinden.

Erol Taş’ın ailesiyle beraber son günlerinden.

ABONE OL
Ağustos 6, 2023 22:12
Erol Taş’ın ailesiyle beraber son günlerinden.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erol Taş, Türk sinemasında genellikle kötü adam rollerinde oynayan oyuncudur. Sinema dünyasında oldukça saygın bir yere sahip olan oyuncu Erzurum’da dünyaya geldi.

Babası Hamza Taş, henüz Erol 2 yaşındayken dünyaya gözlerini yumdu. Babasının ölümü üzerine Erzurum’dan önce Konya’ya sonra da İstanbul’a giderek burada yaşamaya başladılar.
Erol Taş’ın çocukluğu uzun sürmedi. Daha okula giderken çalışmaya ve ailesine bakmaya başladı. Geçim sıkıntısı yüzünden okulu yarıda bırakmak ve çeşitli işlerde çalışmak zorunda kaldı. Hayatının bir döneminde boks ile uğraştı. Hatta boks yaparak Türkiye ve İstanbul ikincisi olmuştur. Askerliğini yaptıktan sonra iplik fabrikasında çalışmaya başladı.
İş dünyasının yanı sıra sinema dünyasına girmesi bir tesadüfe denk gelir. Günlerden bir gün Lütfi Akad’ın filmi çekiliyordu. Erol Taş ise iplik fabrikasındaki işinden çıktıktan sonra filmin çekim sahnelerini izliyordu. Her gün filmin çekilişini izliyorlardı. Ancak yine işten çıkmış filmi izledikleri bir gün, filmin setine bir grup serseri dadandı. Bunu gören Erol Taş ve arkadaşları serserileri döver. Bunu duyan Lütfi Akad, “Bir kavga sahnemiz var, gel oyna” dedi. Ona gelen bu teklif sinema dünyasında da ilk adım oldu.

 “Sinema Dünyasında Vazgeçilmez Oldu”

Çalışırken çok fazla para kazanmazdı. Ancak kazancı ona çok gelirdi. Yaşadığı dönemleri “ne mutlu günlerdi onlar” diyerek anmıştır.
Et yeme sahnesi ve kötü adam karakteri kendisi ile özdeşleşti. Kötü adam filmlerinde oynarken “kendimden iğrendim” dedi. Hatta seyirci onun rolü nedeniyle ona eline geçen her şeyi atarak saldırmıştır. Her yeri kanlar içinde kalsa da “Seyircimden müteşekkirim” dedi.
İlk başarılı sahnesinden sonra kendisine yüzlerce filmde oynamak üzere teklifler geldi. Birçok filmde rol aldıktan sonra sinema dünyasında vazgeçilmez olmayı başardı. Kendisine genellikle kötü adam rolleri gelse de, özel hayatında yufka gibi bir kalbi vardı.
Hayatı boyunca iki defa evlilik yaptı. İlk eşi 1965 senesinde vefat etti. Eşinin vefat etmesi üzerine Erol Taş 2 çocuğuna birden baktı. Hem annelik hem babalık görevini üstlendi.
1998 yılında kalp krizi geçirerek hayata gözlerini yumdu. Geriye Erol Taş’tan mükemmel oyunculuk ve unutulmaz filmler miras olarak kaldı. 800’ün üstünde filmde rol almıştır.
( HABER MERKEZİ )
KAYNAK: Gönül Dağı (Sosyal Medya Sayfası )

” BANDIRMA’DA AKIMA KAPILAN ELEKTRİKÇİ HAYATINI KAYBETTİ “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.