DOLAR 32,3162 -0.62%
EURO 34,6843 -0.44%
ALTIN 2.410,07-0,51
BITCOIN 0%
Balıkesir
16°

PARÇALI BULUTLU

04:14

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Fahrettin Şener, “Dere Islahı Projesi İhale Ediliyor “

Fahrettin Şener, “Dere Islahı Projesi İhale Ediliyor “

ABONE OL
Mart 24, 2024 18:27
Fahrettin Şener, “Dere Islahı Projesi İhale Ediliyor “
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Balıkesir’i ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile görüşen Cumhur İttifakı MHP Belediye Başkan Adayı Fahrettin Şener, Susurluk Çayı Islahı Projesi’nin hayata geçirileceğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Balıkesir’de gerçekleştirilen iftar programında görüşme imkanı bulduklarını ifade eden Başkan Adayı Fahrettin Şener, dere ıslahı projesinin ihalesinin önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini söyledi.

2021 yılında ilk adımları atılan proje ile ilgili bilgiler aktaran Fahrettin Şener, “2021 Yılında Devlet Su işleri tarafından Projesi çizilen Susurluk Çayı Taşkın koruma projesi kapsamında Yücel Yılmaz üzerine sorumluluk alarak dere çevresinde istimlak işlemlerini gerçekleştirdi. DSİ ve Büyükşehir Belediyesi arasında bunula alakalı olarak birde protokol gerçekleştirilmişti. Biz bu konuyu gündeme getirmek için bakanımız ile görüştük. Bakanımız da bizi dinledikten sonra bakan yardımcımızı görevlendirdi. Proje önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan ihalenin ardından hayata geçecek. Bu proje tamamlandığında Susurluk deresi taşkın koruması bittiğinde vatandaşlarımızın kendilerini buldukları sosyal bir alan haline gelecek” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Balıkesir'i ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile görüşen Cumhur İttifakı MHP Belediye Başkan Adayı Fahrettin Şener, Susurluk Çayı Islahı Projesi'nin hayata geçirileceğini söyledi.

Fahrettin Şener, “Dere Islahı Projesi İhale Ediliyor “

Susurluk Dere Islahı Projesi Nedir?

Susurluk’un içinden geçen çayın 3 bin 500 metresini kapsayan projenin ilk etapta Hatap Deresi ile Buzağılık Köprüsü arasını kapsayan bin 500 metrelik bölümü yapılacak. Islah çalışması ile derede 5 metre duvar yüksekliği bulunacak.  Susurluk Çayı’nın Hatap Deresi’nin bulunduğu bölgeye koyulması planlanan kapak ile de derenin su kapasitesi yükseltilebilme imkanı bulunacak. DSİ Genel Müdürlüğü’nün 20 milyon lira bütçe ayırdığı ıslah çalışmasının tamamlanmasının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çevre düzenlemeleri, sosyal donatıları ve yapacağı yatırımlarla Susurluk Çayı, Balıkesir Çay Deresi ve Eskişehir Porsuk Nehri modeliyle vatandaşlara hizmet verecek.

HABER MERKEZİ

“Devekuşu Hikayesi “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.