Engellileri Koruma ve Dayanışma Dernek Başkanı Serpil Gezer, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirilen her bir farkındalığın, sadece bir hafta değil yıl boyunca uygulanması gerektiğini vurguladı.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikler çerçevesinde başlatılan ve Susurluk Belediyesi katkılarıyla Atatürk Parkı içerisinde bulunan Sanat Sokağındaki stantlar da bakım merkezleri ve özel meslek lisesi öğrencilerinin yapmış olduğu el işleri satışa sunuldu. 6 Gün sürecek olan bu programla satılan her bir ürünün geliri, kurumlar aracılığıyla özel öğrenime muhtaç bireylerin yararına kullanılmak üzere toplanacak.

TÜM ENGELLİLERİN GÖNLÜNÜ ALDILAR
Susurluk Engellileri Koruma ve Dayanışma Dernek yetkilileri 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla 5 Eylül İlkokulu, Nimet Sadık Özyiğit Ortaokulu ve Şehit Erbil Arslan Ortaokulu gibi A Sınıfı özel çocuklara ziyarette bulundu. Ayrıca Dernek yetkililerinin de katılım sağladığı, Özel Aile Bakım Merkezinde kalan çocuklar için bir gecelik kına eğlencesi düzenlendi. Engelliler Haftası nedeniyle ev ziyaretlerinde bulunan Dernek yetkilileri kendilerini de ziyaret eden özel misafirlerine teşekkürlerini iletti. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Engellileri Koruma ve Dayanışma Dernek Başkanı Serpil Gezer, “Bu yıl ki etkinliklerimizde Bizim Aile Bakım Merkezi, Ali Osman Demirtaş Vakfı Engelli Bakım Merkezi, Mustafakemalpaşa İbn-i Sina Özel Eğitim Meslek Okulu ile Derneğimizin öncülüğüyle ve Belediyenin destekleriyle Stant kuruldu ve ürünler satışa sunuldu. Her kurum kendi gelirlerine katkı sağlamış oldu.” şeklinde konuştu.

1 HAFTA DEĞİL 365 GÜN FARKINDALIK OLUŞSUN
Engelliler Haftası’nın bir kutlama değil farkındalık haftası olması gerektiğini vurgulayan Gezer, “Engelin kutlaması olmaz bu sebeple farkındalık engelliler hastasında veya engelliler gününde gelişiyor ama sonuçta her zaman engellilerimizin yardıma, sevgiye ve farkındalığa ihtiyacı var. Engelliler için ayrılan park yerleri, asansörler veya bozuk yollar yapılamadıktan sonra engellilerin sosyalleşmesi ve farkındalık oluşturmanın anlamı kalmıyor. Sadece belirli günlerde bu özel çocuklar ve aileleriyle beraber olup sonrasında bir seneyi akıllara gelmeden geçirmenin hiçbir anlamı yok. Her gün 10-16 Mayıs ve 3 Aralık gibi farkındalık oluşsun istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
KENDİLERİNİ GELİŞTİRİP ÜRETİME KATKI SAĞLIYORLAR
Etkinliğe katılan Ali Osman Demirtaş Vakfı Engelli Bakım Merkezi 10-16 Mayıs tarihleri arasında kendisine ayrılan stantta elişi ürünlerini satmaya devam edecek. Susurluk’un Aziziye Mahallesine bağlı olan bu Merkezde hizmet veren Psikolog Damla Güneş, vakfın bünyesinde 100 engelliye 7-24 yatılı bakım hizmeti sunulduğunu belirtti. Engelliler için doğal bir yaşam alanı sunulduğuna da dikkat çeken Güneş, “Sanat atölyelerimiz de bu stantlarda satışa sunulan eserleri engellilerimizle beraber üretiyoruz. Sabun, taş boyama, tablo, çiçek boyama, geri dönüşüm çalışmaları yapılıyoruz. Engellilerimiz bunlarla beraber kendilerini geliştirip üretime katkı sağlıyorlar. Kendileriniz iyi ve güçlü hissetmelerini sağlıyoruz.” dedi.
BURADA HER ENGELLİNİN EMEĞİ VAR
Etkinliğin 16 Mayıs gününe kadar devam edeceğini ve her gün farklı bir gruba ait eserlerin satışa sunulduğunu belirten Psikolog Güneş, “Engelliler Haftası nedeniyle Susurluk Engellileri Koruma ve Dayanışma Derneği ile Susurluk Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği bir program. Burada bulunan eserde her bir engellinin emeği bulunuyor. Bu sebeple satılan her ürünün geliri tüm engellilerimiz için kullanılıyor.” şeklinde konuştu.