DOLAR 32,2790 0.11%
EURO 34,8119 -0.03%
ALTIN 2.410,680,08
BITCOIN 2053309-0.33071%
Balıkesir
17°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Fırt Kafe Hazırlanıyor

Fırt Kafe Hazırlanıyor

ABONE OL
Mart 24, 2024 21:56
Fırt Kafe Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk Belediyesi tarafından ilçedeki Atatürk parkı içerisinde yapımı sürdürülen Fırt Kafe, tamamlanmasının ardından Susurluk’un yeni gözdesi olacak.

Susurluk Belediyesi ekipleri tarafından halen inşası devam ettirilen ve ismini Susurluk’un tarihinden alan Fırt Kafe ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Nurettin Güney, Fırt Kafe’nin yeni nesil tasarımı ile ilçe halkına hizmet edeceği günü sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Başkan Güney açıklamasında; “Atatürk Parkı’nda kahve severler için yeni nesil kahveci tasarımı ile yeni bir mekân açılıyor. Yapım çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Susurluk Belediyesi ekipleri bu yeni mekân için hassasiyetle çalışıyor.
Herkes için ve özellikle gençler için daha uygun fiyatlarda kahve imkânı sunmayı hedefleyen Fırt Kafe Susurluk’un yeni gözde mekânlarından birisi olacak” dedi.

Susurluk Belediyesi tarafından ilçedeki Atatürk parkı içerisinde yapımı sürdürülen Fırt Kafe, tamamlanmasının ardından Susurluk'un yeni gözdesi olacak.

” Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır”

Açılacak olan yeni kafeye gençlerin gözü gibi bakacağına olan inanıcını da dile getiren Başkan Güney, amaçlarının gençlere ellerinden gelen tüm imkanları sunmak olduğunu söyledi. Güney; “Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır diyerek, gençlerimize fiyatları biraz daha uygun kahve keyfini hediye etmek en büyük mutluluklarımdandır” diye konuştu.

“Neden Fırt Kafe “

Yeni inşa edilen kafe’nin isminin neden Fırt olduğuna ilişkin açıklamalarda da bulunan Belediye Başkanı Nurettin Güney, “1345’te, Orhan Gazi; Karesi Beyliği’ni, merkeze bağlı bir sancak haline getirip, adını da değiştirmeden Karesi Sancağı yapmıştı. Fırt Nahiyesi’ de 28 köyü, 10 bin 64 nüfusu ile dönemin önemli bir nahiyesidir. Nahiyede toplam 15 cami, 12 mescit, 30 mektep (okul), 31 değirmen, 45 dükkân 3 bin 428 hane vardı.

Aslında Fırt nahiyesine bağlı bir kasaba olmasına rağmen Balıkesir ve Bandırma’nın ortasında kalan Susığırlık’ta yolcu ve arabacıların gecelemesi bölgenin önemli bir dinlenme noktası olmuştur. Susurluk tarihte de her zaman misafirlerini en özel şekilde ağırlayan Türkiye’nin en önemli uğrak noktalarından biri olmuş.  1890 yılında bucak merkezi Ömerköy ve Susurluk arasında değişlik gösterir. Bu değişiklik sebebiyle halk, iki bucak arasında gidip gelmeye başlar. Çarşı Susurluk’ta, ev Ömerköy’de, tarla burada, pazar orada.

Bucak merkezinin sürekli değişmesi ve iki yerleşim yeri arasında sürekli yolculuk yapan halk, ‘fırt oraya, fırt buraya’ sözünü kullanmaya başlar. Nahiye’nin isminin de buradan geldiği söylenir. 1892 yılında bucak merkezi olan Susurluk’un ismi Fırt olarak tarihin sayfalarına yazılmıştır. Böylesine ikonik bir isme elbette biz Susurluklular sahip çıkmalıydık. Susurluk Belediyesi Fırt Kafe isim tescili ile bu keyifli ve tarihle, geleceğin iç içe geçtiği mekânı ilçemize kazandırmıştır” dedi.

HABER MERKEZİ.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.