DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22483611.13947%
Balıkesir
25°

AZ BULUTLU

13:20

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Gayrimenkul Fonlarıyla Ev Sahibi Olma Fırsatını Hazine Bakanı Şimşek Açıkladı

Gayrimenkul Fonlarıyla Ev Sahibi Olma Fırsatını Hazine Bakanı Şimşek Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kentsel dönüşüm ve konut arzını artırmak için yeni bir düzenlemeye son aşamada olduklarını açıkladı. SPK tarafından yapılacak düzenleme ile gayrimenkul yatırım fonları (GYF) gayrimenkul projelerine yatırım yapabilecek, bu da konut piyasasında fiyatların düşüş eğilimine girmesine yardımcı olacak.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 14:39
Gayrimenkul Fonlarıyla Ev Sahibi Olma Fırsatını Hazine Bakanı Şimşek Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni Düzenlemeyle Konut Sahibi Olma Kolaylaşacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kentsel dönüşüm ve konut arzını artıracak yeni düzenlemenin son aşamaya geldiğini duyurdu. Bakan Şimşek, “Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yapılacak düzenlemeyle, gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılacak,” dedi. Bu düzenleme, kentsel dönüşümün finansmanında ve konut arzının artırılmasında önemli bir rol oynayacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gayrimenkul yatırım fonları, kentsel dönüşüm, konut arzı, SPK, Proje GYF, konut fiyatları, konuta erişilebilirlik, finansman modeli.

Gayrimenkul Fonlarıyla Ev Sahibi Olma Fırsatını Hazine Bakanı Şimşek Açıkladı_1

Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) Projelere Yatırım Yapacak

Şimşek, SPK tarafından hazırlanan Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu (Proje GYF) kurulmasına ilişkin düzenlemenin son aşamaya geldiğini belirtti. Bu düzenleme ile gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF) gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılacak. “Düzenlemeyle, bu fonların portföyleri uygun hale getirilip tür değişikliği yapılacak,” diyen Şimşek, konut arzının artmasıyla birlikte konut fiyatlarının düşüş eğilimine gireceğini ve böylelikle konuta erişilebilirliğin her kesim için kolaylaşacağını ifade etti.

Gayrimenkul Fonlarıyla Ev Sahibi Olma Fırsatını Hazine Bakanı Şimşek Açıkladı_2

Konut Fiyatlarında Düşüş Bekleniyor

Şimşek, düzenlemenin konut piyasasında önemli bir etki yaratacağını vurguladı. Konut arzının artmasıyla birlikte, konut fiyatlarının yukarı yönlü piyasa baskısının azalacağını ve böylece konut fiyatlarının düşüş eğilimine gireceğini söyledi. Bu düzenleme, hem ev sahibi olmayı düşünenler için hem de gelir elde etmek isteyen yatırımcılar için fırsatlar sunacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gayrimenkul yatırım fonları, kentsel dönüşüm, konut arzı, SPK, Proje GYF, konut fiyatları, konuta erişilebilirlik, finansman modeli.

Gayrimenkul Fonlarıyla Ev Sahibi Olma Fırsatını Hazine Bakanı Şimşek Açıkladı_3

Kentsel Dönüşümde Yeni Finansman Modeli

Kentsel dönüşüm projelerinin finansmanında önemli bir enstrüman olacak bu düzenleme ile gayrimenkul fonları devreye girecek. Şimşek, “Bu fonlar sayesinde kentsel dönüşüm projeleri daha hızlı ve etkili bir şekilde hayata geçirilebilecek,” dedi. Gayrimenkul yatırım fonlarının projelere yatırım yapması, kentsel dönüşüm projelerinin finansmanında yeni bir model sunacak ve bu projelerin hız kazanmasına katkıda bulunacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.