DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20703441.79811%
Balıkesir
14°

KAPALI

04:09

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
GÜLŞEN’E HAPİS CEZASI ŞOKU

GÜLŞEN’E HAPİS CEZASI ŞOKU

ABONE OL
Mayıs 3, 2023 19:43
GÜLŞEN’E HAPİS CEZASI ŞOKU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yargılandığı davada İmam Hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen Gülşen’in duruşması sonuçlandı: 10 ay hapis cezası. 

Şarkıcı Gülşen’in, bir konserinde söylediği ‘İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor’ şeklindeki sözler nedeniyle 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı dava sonuçlandı. Tutuksuz sanık Gülşen, İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya katılmadı ve avukatları tarafından temsil edildi. Mahkeme, Gülşen’e 10 ay hapis cezası verdi.

BERAATİ İSTENDİ

Duruşmada savunma yapan Gülşen’in avukatları, söz konusu söyleminin tüm İmam Hatiplilere yönelik olmayıp sadece sahnede yapılan şakadan ibaret olduğunu, İmam hatiplilerin sosyal bir sınıf olmadığını belirtti. Sanık avukatları ayrıca, müvekkillerinin beraatını isteyerek, söz konusu teminat bedelinin iadesiyle bu tedbirin kaldırılmasını talep etti.

10 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Gülşen Çolakoğlu’nu ‘halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama’ suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmadığı, karşılanabilecek veya dosyaya yansıtılan bir zararın bulunmadığı ve yeniden suç işlemeyeceği kanaatine varıldığı gerekçesiyle hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme ayrıca, sanığın 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına da hükmetti. Öte yandan sanık tarafından yatırılan 250 bin liralık güvence parasının da kendisine geri verilmesine karar verildi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.