DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2058675-0.98151%
Balıkesir
13°

HAFİF YAĞMUR

04:23

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP

“Güney Kore’nin Prestijli Yapılarına Türk Doğal Taşlarıyla Değer Katılacak”

ABONE OL
Şubat 19, 2024 12:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk doğal taş sektörü, Kore’nin 1,5 milyar dolarlık doğal taş ithalatından daha büyük bir pay almak amacıyla 21-24 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan Korea Build Week 2024 KINTEX fuarına katılacak. Dünya genelinde binlerce renk ve deseniyle göz kamaştıran Türk doğal taşları, Güney Kore pazarında daha fazla yer bulmayı hedefliyor.

Bu yıl 10 Türk doğal taş ihracatçısının katılacağı fuarda, Güney Koreli taş sektörü temsilcileri, ithalatçılar, mimarlar, iç mimarlar ve endüstriyel ürün tasarımcıları ile bir araya gelerek iş birlikleri kurmayı amaçlıyor. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, Güney Kore’nin dünya sıralamasında üçüncü sırada yer aldığı işlenmiş doğal taş ithalatında Türk doğal taşlarının çeşitliliği ve kalitesi ile talep edileceğini belirtti. Alimoğlu, Güney Kore pazarında 50 milyon dolarlık bir ihracat seviyesi hedeflediklerini vurguladı.

Türk doğal taşları, fuarda Güney Koreli mimar ve tasarımcılara yönelik “Dünya’da Doğal Taş Trendleri ve Türk Doğal Taşları” sunumuyla tanıtılacak. Türk doğal taş sektörü, bu önemli fuarda Güney Kore pazarında daha etkin bir rol oynamayı ve iş birliklerini güçlendirmeyi hedefliyor. Türkiye’nin doğal taş ihracatında lider olan Ege Bölgesi, bu alandaki başarılarına bir yenisini eklemeyi amaçlıyor.

HABER MERKEZİ

“susurluk Kampüsüne Kavuşacak “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.