DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22331700.72843%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Hakkari Belediye Başkanı Akış Gözaltına Alındı

Hakkari Belediye Başkanı Akış Gözaltına Alındı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, Van'da gözaltına alındı. Yerine Hakkari Valisi Ali Çelik vekil olarak atandı.

ABONE OL
Haziran 3, 2024 13:40
Hakkari Belediye Başkanı Akış Gözaltına Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hakkari’de Belediye Başkanına Gözaltı  

Hakkari’de sabah saatlerinde yapılan operasyonla Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, Van’da gözaltına alındı. Akış’ın yerine Hakkari Valisi Ali Çelik, Belediye Başkan Vekili olarak atandı.

Gözaltı ve Operasyonun Detayları

31 Mart Yerel Seçimleri’nde DEM Parti’den Hakkari Belediye Başkanı seçilen Mehmet Sıddık Akış, yürütülen bir soruşturma kapsamında sabah saatlerinde Van’da gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Akış’ın geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırıldığı belirtildi. Hakkari Belediyesi’ne düzenlenen operasyonda ekipler belediye binasında arama yaparken, haberi duyan DEM Partililer belediye binası önünde toplanmaya başladı. Hakkari Valiliği ise şehirdeki eylem ve etkinlikleri 10 gün süreyle yasakladı.

Eylem ve Etkinlikler Yasaklandı

Belediye binasında yapılan arama ve incelemeler sürerken, Hakkari’de halk arasında tedirginlik yaşandı. Sabah saatlerinde başlayan operasyon ve gözaltı haberi, şehirde kısa sürede yayıldı. Hakkari Valiliği’nin eylem ve etkinlikleri yasaklama kararı, şehirde güvenliği sağlama amaçlı alındı.

DEM Partililerden Tepki

DEM Parti üyeleri ve destekçileri, belediye binası önünde toplanarak gözaltı kararına tepki gösterdi. Partililer, Akış’ın serbest bırakılması için çağrıda bulundu. Polis ekipleri, belediye binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

İçişleri Bakanlığı’ndan Açıklama

İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış’ın yürütülen soruşturma kapsamında geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik’in Belediye Başkan Vekili olarak atandığını duyurdu. Açıklamada, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü ve kamu düzeninin korunmasının hedeflendiği vurgulandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.