DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22399451.06558%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış Van’da Gözaltına Alındı

Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış Van’da Gözaltına Alındı

Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Van'da gözaltına alındı. Hakkari Valiliği, kentte 10 gün boyunca gösteri yürüyüşlerinin yasaklandığını duyurdu. Belediye çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, kayyum atanıp atanmadığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

ABONE OL
Haziran 3, 2024 11:16
Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış Van’da Gözaltına Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gözaltının Detayları

Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Van’da gözaltına alındı. Akış, Van’da bulunduğu sırada güvenlik güçleri tarafından akşam saatlerinde gözaltına alındı. Şu anda Hakkari Belediyesi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınmış durumda.

Gösteri Yürüyüşlerine Yasak

Hakkari Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte 10 gün boyunca gösteri yürüyüşlerinin yasaklandığını duyurdu.

Belediye Etrafındaki Durum

Hakkari Belediyesi çevresinde toplanan bazı Demokratik Toplum Partisi (DEMEP) üyeleri, belediyeye girmeye çalıştı ancak polis müdahale ederek girişlerine izin vermedi. Bu durum, kentte gerginliğin artmasına neden oldu.

Kayyum Ataması İddiaları

Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınmasının ardından, Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanacağı yönünde bazı iddialar ortaya atıldı. Ancak, bu iddialarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki saatlerde bu konuda resmi bir bilgilendirme yapılması bekleniyor.

Soruşturmanın Ayrıntıları

Soruşturmanın detayları hakkında şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Yalnızca yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı. Soruşturmanın içeriği hakkında daha fazla bilgi edinmek için resmi açıklamaların yapılması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.