USD34,80
%0.07
EURO36,74
%-0.11
GBP44,44
%0.04
EURO/USD1,06
%-0.11
BIST10.081,00
%0
GR. ALTIN2.958,98
%0.55
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Faruk Buyru, anne adaylarına tetanos aşısı konusunda uyarıda bulundu. Buyru,” Hamilelikte tetanos aşısı gerekli. Hem anneyi, hem de yeni doğanı 6 aya kadar yüzde yüze yakın korur. Tetanos aşısı hamileliğin 20’nci haftasından itibaren güvenle yapılabilir. Anne adayının tetanosa yakalanması ölümcül olabilir’’dedi.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Faruk Buyru, anne adaylarına tetanos aşısı konusunda uyarıda bulundu. Buyru,” Hamilelikte tetanos aşısı gerekli. Hem anneyi, hem de yeni doğanı 6 aya kadar yüzde yüze yakın korur. Tetanos aşısı hamileliğin 20’nci haftasından itibaren güvenle yapılabilir. Anne adayının tetanosa yakalanması ölümcül olabilir’’dedi.
  1. Haberler
  2. Yerel
  3. HAMİLELİKTE BU BESİNLERE DİKKAT EDİN

HAMİLELİKTE BU BESİNLERE DİKKAT EDİN

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamilelikte anne ve bebek sağlığı için beslenme konusunda hassas davranılması gerektiğini söyleyen Diyetisyen Yasemin Polat, gebelik dönemindeki beslenme alışkanlıklarının, çocukluk ve erişkinlik çağı hastalıklarına yatkınlık ya da koruma sağlayabileceğinin yapılan çalışmalarla ortaya konulduğunu belirtti.

Doğru beslenmek, bedenen ve ruhen sağlıklı olabilmek için hayatın her döneminde önem taşır. Bazı dönemler var ki bu dönemler çok daha fazla özen istiyor. Bu dönemlerden biri ise hiç kuşkusuz kadınlarda ‘hamilelik süreci’ denilebilir. Zira hamilelikte hatalı beslenme alışkanlıkları anne ve bebekte önemli sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Örneğin düşük, erken doğum, doğumsal anomaliler, gebelik hipertansiyonu veya diyabeti gibi rahatsızlıklara neden olabilir. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Diyetisyen Yasemin Polat, hamilelik dönemindeki beslenme alışkanlıklarının çocukluk ve erişkinlik çağı hastalıklarına yatkınlık ya da korunma sağlayabileceğinin yapılan çalışmalarla ortaya konulduğunu belirtti.

POLAT: “HAMİLELİKTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALARA DEĞİNDİ”

Diyetisyen Polat, hamilelik dönemi ile doğumun sorunsuz geçmesi için yeterli, dengeli ve kaliteli beslenme alışkanlığı  edinilmesinin son derece önemli olduğunu belirterek, “İşlenmemiş, organik ve besin değerleri yüksek besinlerin aşırıya kaçılmadan tüketilmesinin yanı sıra aşırı kilo alımından kaçınılması hamilelikte en çok dikkat edilmesi gereken beslenme alışkanlıklarını oluşturuyor.” dedi. Polat, sağlıklı bir hamilelik için beslenmenizde dikkat etmeniz gereken kuralları anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.

“DOYMUŞ YAĞ, TUZ VE ŞEKERDEN KAÇININ”

Hamilelik döneminde yüksek besin kalitesine sahip gıdalar tüketmeye ve ‘boş kalori’ olarak adlandırılan doymuş yağ, tuz ile şekerli gıdalardan kaçınmaya dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Polat, “Yüksek kalori değerine sahip olan ama besin değeri içermeyen bu tür gıdaların fazla tüketimi hamilelikte gereksiz kilo alımının yanı sıra gebelik hipertansiyonu ve gebelik diyabeti gibi ciddi sağlık problemlerine neden olabilir. Özellikle işlenmiş ve paketli gıdalardan uzak durmanız; doymuş yağ, şeker ile tuz tüketiminizi sınırlandırmanıza yardımcı oluyor.” açıklamasında bulundu.

“ÇAY VE KAHVEYİ SINIRLANDIRILMALI”

Kafein içeren içeceklerden uzak durmanın bebek sağlığı açısından önemine değinen Diyetisyen Polat, “Çay ve kahve çoğumuz için adeta vazgeçilmez bir alışkanlık. Ancak bu ikilinin hamilelik döneminde tüketilmesi içerdikleri ‘kafein’ nedeniyle bebekte gelişim geriliği ve anne adayında demir emilimini düşürmek gibi son derece ciddi sorunlara yol açabiliyor.

Ayrıca kalp ve dolaşım sistemini de etkiliyor ve bebeğin kalp atışı ile solunumunu arttırıyor. Dolayısıyla kafein tüketimini günlük 200-300 miligram ile sınırlandırmaya özen gösterin. Bir fincan Türk kahvesi yaklaşık 60 miligram, filtre kahve yaklaşık 140-150 miligram kafein içeriyor. Bir bardak çayda da ortalama 50 miligram kafein bulunuyor. Ayrıca annenin aldığı alkol bebeğe plasenta yoluyla geçerek düşük, ölü doğum, bebekte gelişme geriliği, çeşitli baş-yüz kusurları ve zekâ geriliğine yol açabiliyor.” uyarısında bulundu.

HABER: Sena BEYAZ

ŞEKER PANCARI’NDA BÖLGE REKORU SUSURLUK’TA

HAMİLELİKTE BU BESİNLERE DİKKAT EDİN
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bandırma Haberleri - Bandırma'da Son Dakika- ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin