DOLAR 32,5630 0.29%
EURO 34,9762 0.43%
ALTIN 2.443,100,20
BITCOIN 2052427-0.40845%
Balıkesir
12°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
HAS TAVUK’tan Mesleki Eğitime Destek

HAS TAVUK’tan Mesleki Eğitime Destek

ABONE OL
Haziran 4, 2023 11:48
HAS TAVUK’tan Mesleki Eğitime Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Has Tavuk, Susurluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Susurluk Kaymakamlığı ve Susurluk Belediyesi’nin ortak projesi kapsamında eğitimini tamamlayan öğrencilere usta öğretici sertifikaları verildi.

 

Has Tavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir; Gençlerin özellikle son dönemlerde liseyi yarıda bırakarak okulu dışarıdan bitirmeye çalıştıklarını ve bu sürede de olumsuz yerlere yönelmelerinin önüne geçmek amacıyla; öğrencilerin ortaokuldan sonra gerekli mesleki eğitime yönlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Böylece hem meslek sahibi olabileceklerini hem de eğitimlerine devam edebileceklerini ifade etti. Proje kapsamında Ar-ge çalışmalarının devam ettiğini ve kapasitenin arttırılarak devam edeceğini de ekledi.

KİMYA BÖLÜMÜ AÇILACAK

Kaymakam Muammer Köken, Susurluk’ta Kız Meslek Lisesi ya da Endüstri Meslek Lisesinde kimya bölümünün açılması için başvurunun yapıldığını, büyük ihtimalle de olumlu sonuçlanacağını ifade etti. Genel Müdürü Şahin Aydemir de Ar-ge merkezlerine Kimya, Biyoloji, Matematik gibi temel bilimlerden eleman aldıklarını ekledi.

BİR MESLEK LİSESİ KADAR ÖĞRENCİMİZ VAR

Susurluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Akoğlan; ”Ülkemizin mesleki iş gücü ihtiyacını geliştirmek amacıyla, mesleki eğitim merkezleri bünyesinde İş yeri eğitim programı altında Has Tavukla imzalamış olduğumuz protokol çerçevesinde 45 öğrencimizin 32 tanesi şu an ustalık belgesi almaya hak kazandılar.”

Akoğlan, Endüstri Meslek Lisesi’nden 111, Kız Meslek Lisesinden 205 son sınıf öğrencisinin proje kapsamında eğitim gördüklerini ve neredeyse örgün eğitim veren bir meslek lisesi mevcuduna kadar ulaştıklarını ekledi.

NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ

”Öğrencilerin 8. sınıftan sonra , iş yerleriyle sözleşme yaparak hem bir meslek sahibi olmaları aynı zamanda da eğitim almalarını sağlıyoruz.” Dört yılın sonunda eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin tıpkı bir meslek lisesi mezunu bilgi ve tecrübeye sahip olduklarını, aynı zamanda üniversite sınavlarına da girebileceklerini ifade etti.

Bu kapsamda 9, 10, 11. sınıflar asgari ücretin en az % 30 u, 12. Sınıflar ise asgari ücretin en az % 50 si kadarını kazanabildiklerini ve bunun öğrenciler için çok iyi bir rakam olduğunu belirtti. Bu ücretin büyük bir kısmı ve sigortaların mali kısmının Bakanlık tarafından karşılandığını dile getirdi.

Ayrıca öğrencilerin velileriyle de iletişim içinde olduklarını, hangi çocuğun hangi alana yeteneği ve ilgisi varsa tespit edilip bu yönde bir çok alanda  ”nitelikli eleman yetiştiriyoruz” dedi.

KADINLARI EĞİTİME VE İSTİHDAMA KAZANDIRIYORUZ

Has Tavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir; ”Bu vesileyle hanım çalışanlarımızın ve kırsalda zamanında eğitim imkanı bulamayan insanlarımızı istihdama katmış oluyoruz ve çoğu diplomalarıyla üniversiteye başlayacak olanlar olacak. Biz bundan ayrıca gurur duyuyoruz.” dedi.

Programda Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney adına Susurluk Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Sarı bulundu. Sarı, böyle bir projenin paydaşı olmaktan mutluluk ve onur duyduklarını ifade etti.

SANAYİ TOPLUMUN BEL KEMİĞİDİR

Kaymakam Muammer Köken, örgün eğitimin akademiye bırakılması gerektiğini yaygın eğitimin ise sahada öğrenildiğini ifade etti. Alaylı- mektepli ayrımının ortadan kalkmasıyla ”diplomalı işsiz” sorununun büyük ölçüde çözülebileceğine dikkat çekti.

Sanayiler artık okuyamayan öğrencilerin ıslahı için kullanılan bir yer olmaktan çıkmalı diyen Kaymakam Köken ”Sanayi toplumun bel kemiğidir.” diye de ekledi.

MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ

Köken, Örgün ve akademik esasa dayalı eğitim sisteminin Dünya’da da Türkiye’de de değiştiğini ve teknik eğitimin gitgide değer kazanmasıyla meslek liselerinin  öneminin artmış olduğunu söyledi. Bu bakımdan örgün eğitimin ancak akademik becerisi olanlara bırakılması gerektiğini vurguladı.

BÖLGE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Proje kapsamında; Tarih boyunca önemli bir konumda bulunan, Osmanlı ordusunun da bir durak noktası olan Susurluk‘un özellikle gıda ve ayran konusunda da tanıtılabileceği vurgulandı.

 

Program sonunda, proje kapsamında eğitimini tamamlayan öğrencilere usta ve usta öğreticilik sertifikaları verildi.

SUSURLUK’U ONURLANDIRDILAR

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.