DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201.07443%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP

ILICABOĞAZI’NDAN ‘MUCİZEVİ’ DOĞAL KAYNAK

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk’un Ilıcaboğazı köyünde bulunan ve alternatif şifa kaynağı olarak ziyaretçilerini bekleyen ‘Şifalı Çamurlu Su’ pek çok sağlık problemine çare oluyor. Ayrıca bu kaplıcalar yaz – kış, kadın – erkek ayrı hizmet verme potansiyeline sahip.

Meşhur Susurluk tostu, ayranıyla bilinen ve birçok ili birbirine bağlayarak yol güzergâhında bulunan Susurluk, içerisinde barındırdığı güzelliklerle keşfedilmeyi bekliyor. Tanınan özelliklerin yanı sıra şifalı suları ve çamur banyoları ile ziyaretçilerin beğenisini toplayan ilçe turizm alanında da alternatif potansiyele sahip.
‘DESTEKLEYİCİ VE ALTERNATİF BİR TEDAVİ KAYNAĞI’
Susurluk ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Ilıcaboğazı köyünde bulunan şifalı çamurlu suyun pek çok sağlık problemlerinin yanı sıra eklem ağrılarında, romatizma, kireçlenme, bel fıtığı, çocuk felci, kırık çıkık sonrası hareketsizlikler gibi rahatsızlıklarda tedaviyi destekleyici özelliklere sahip bir konumda.
“BURADA Kİ ŞİFA BAŞKA YERDE YOK”
Tedavi amaçlı tesisleri tercih eden Hatice Nazlıgil, “Ağrılara çok iyi geliyor. Benim özellikle ayaklarımın altı sabah kalktığımda çok acıyor. Ama burada bataklara girdiğimde bir sene çok rahat yürüyorum. Bir hafta bir girmeyle bir sene çok rahatlıyorum. Onun için geliyorum. Her tarafıma çamur sürüyorum. Her derde iyi. Başka termallere de gittim. Ama buradaki gibi şifa bulamadım. Sonra burada içme suyu var. O da birçok hastalığa iyi geliyor. Bağırsak hastalıklarına iyi geliyor. O da kaynar su, elini sokamıyorsun ama bardağa dolduruyorsun, direk dikip içiyorsun” ifadelerini kullandı.
“TEDAVİ İÇİN BELİRLİ ARALIKLARLA GELMEK ŞART”
Uygulanan tedavinin belirli aralıklarla tekrar edilmesi gerektiğini belirten Nazife Arbay ise, “Buraya şifa için geliyoruz. Buranın köylüsüyüz ve herkes buraya gelsin romatizma, bel fıtığı, siyatik artık aklına gelen her şeye iyi geliyor. Burada otellerimiz güzel, temiz bakımlı. Başka termallere de gittim böyle şifa bulamadım. Suya girdiğinde hemen bir şey fark etmiyorsun. Bazı ağrı yerleri ilk başta biraz daha fazla ağrıyor. Ama bir hafta sonra hiçbir şeyin kalmıyor.” diye konuştu.
Susurluk’ta bulunan bu şifalı kaplıcalar turizmi hareketlendirmesinin yanında yaz – kış, kadın – erkek ayrı hizmet verme potansiyeline sahip.

HABER: Sena BEYAZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.