DOLAR 32,2071 0%
EURO 35,0192 0.01%
ALTIN 2.511,720,45
BITCOIN 21939761.95486%
Balıkesir
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:27

AKŞAMA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
İMAMOĞLU’NDAN AKP’YE MÜLAKAT VAADİ ELEŞTİRİSİ

İMAMOĞLU’NDAN AKP’YE MÜLAKAT VAADİ ELEŞTİRİSİ

ABONE OL
Nisan 15, 2023 16:32
İMAMOĞLU’NDAN AKP’YE MÜLAKAT VAADİ ELEŞTİRİSİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Giresun’da vatandaşlarla bir araya geldi. Konuşmasında, AK Parti’nin mülakat vaadini eleştiren İmamoğlu, “21 yıl sonra mı aklınıza geldi” diye sordu.

İBB Başkan Ekrem İmamoğlu, Giresun Atatürk Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti. Kendisine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Ordu milletvekili adayı Seyit Torun ve eşi Dilek İmamoğlu eşlik etti.

İmamoğlu, “Bugün bahar güzel yüzünü gösterdi. Bahar beni karşıladı Giresun’da, bahar. Sizlerle bir arada ve 14 Mayıs’a giden bu yolculukta hem adaleti konuşmak hem hak, hukuku konuşmak hem Giresun’u konuşmak hem bu şehrin fındığını konuşmaya, gençlerini konuşmaya, bu şehrin güzel insanlarını konuşmaya geldim” ifadelerini kullanarak konuşmasına başladı.

“OYLARI BÖLMEYECEĞİZ”

Vatandaşlardan oyları bölmemelerini isteyen İmamoğlu, seçim güvenliği için Türkiye Gönüllüleri‘ne katılımın artması çağrısında da bulundu; “Birleşeceğiz. Kesinlikle birliğin gücünü göstereceğiz. Ayrışmak yok. Bakın burada birileri ayrışmış olabilir. Oraya, buraya kaymış olabilir. Bizi ilgilendirmiyor. Sevgili gençler, hanımefendiler, beyefendiler asla ayrışmayacağız. Oyumuzun yeri belli. Oyunuzu istiyorum. Bir oya bile zeval gelmeyecek. Sandıkta görev almanızı istiyorum. Türkiye gönüllülerine katılmanızı istiyorum.”

İmamoğlu’nun özellikle gençlere de çağrısı vardı; “Gençler, hiçbirinizin hakkınızı yedirmeyeceğiz. Hiçbirinizin hakkınızı yedirmeyeceğiz ama sınavda ama işe girerken, hiçbir yerde yedirmeyeceğiz. Memleketimizin itibarını yükselteceğiz. Gençlerin üreteci, yaratıcı olması için onları özgür kılacağız. Gençlerimizin sesinin kısıldığı değil, sesinin gür çıktığı bir Türkiye var edeceğiz. Bu ülkenin teminatı olan gençlerimiz, mutlaka ve mutlaka oy kullanın. Biz liyakata önem vereceğiz. Biz memleketimizin evlatları ile bu ülkeyi yöneteceğiz. Sadece bir avuç insan ile ülkeyi yönetme devrine son vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“21 YIL SONRA MI AKLINIZA GELDİ?”

AK Parti’nin ‘mülakat’ vaadini eleştiren Ekrem İmamoğlu, “13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Mülakat kalkacak’ dedi. O da ‘kalkacak’ diyor.” dedi.

“21 yılda kaç milyon kişilik hukuksuzluk yaptınız, hakkını yediniz? 21 yıl sonra mı aklınıza geldi ‘Artık mülakat yok’ demek. 21 yıl yönettiniz, ‘artık mülakat yok’ diyorsunuz. 21 yıl bu ülkeyi yönettiniz, şimdi gelip ‘fındığın sorununu biz çözeriz’ diyeceksiniz. Giresunlu buna kahkaha ile güler. Bunların dediğine inanmayın. Ama biz size söz veriyoruz. Biz tek bir vatandaşımızın dahi hakkını yedirmeyeceğiz” diyerek sözlerine devam etti.

İmamoğlu, Giresun ve Ordu’da vatandaşlara seslendikten sonra Samsun’a doğru yola çıktı.

 

KEMAL KILIÇDAROĞLU SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.