DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20788461.55093%
Balıkesir
12°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
TÜRKİYE’NİN GÖRÜNTÜLEME UYDUSU İMECE UZAYA FIRLATILDI

TÜRKİYE’NİN GÖRÜNTÜLEME UYDUSU İMECE UZAYA FIRLATILDI

ABONE OL
Nisan 15, 2023 10:34
TÜRKİYE’NİN GÖRÜNTÜLEME UYDUSU İMECE UZAYA FIRLATILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin görüntüleme uydusu İMECE’nin uzaya fırlatılması daha önce üç kez ertelenmişti. Bugün saat 09.47’de Türkiye’nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE başarıyla fırlatıldı.

Türkiye’nin metre altı çözünürlüğe sahip yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE, ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü’nden uzaya fırlatıldı.

Bugün saat 09.47’de başarıyla gerçekleşen fırlatma operasyonundan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan videolu mesaj yayınladı; “Bugüne kadar yörüngeye gönderdiğimiz 8 haberleşme uydusundan 3’ü görev süresini tamamladı. Bugün ülkemizin ilk yüksek çözünürlüklü uydusu İMECE’yi uzaya yolcu ettik. Uçuş bilgisayarını ve haberleşme sistemi gibi kritik uygulamaları yerli ve milli olarak geliştirdik. İMECE, Türkiye’nin en gelişmiş yerli gözlem uydusu olacak. Afet yönetimi, tarım, ormancılık gibi pek çok alanda gözümüz olacak” dedi.

680 kilometre irtifada güneşe eş zamanlı yörüngede konumlanacak İMECE, tasarım görev ömrü olan 5 yıl boyunca, hedef teşhis, tespit, doğal afet, tarımsal uygulamalar gibi birçok alanda ülkeye hizmet verecek. Uydu, dünyanın her yerinden görüntü elde edebilecek.

(HABER MERKEZİ)

ROBOT TV TÜRKİYE’NİN YAPAY ZEKA SPİKERİYLE YAYIN HAYATINA BAŞLADI

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.