DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20653731.29908%
Balıkesir
14°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
İran’ın İsrail’e Saldırı Hazırlığı: Yeni Raporlar Uyarıyor

İran’ın İsrail’e Saldırı Hazırlığı: Yeni Raporlar Uyarıyor

Yayınlanan bir rapora göre, İran'ın yakın zamanda İsrail'e doğrudan bir saldırı gerçekleştirmesi bekleniyor. Wall Street Journal'ın haberine göre, saldırı "önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde gerçekleşebilir" ve İran'ın güney veya kuzey bölgelerini hedef alabilir. Ancak İranlı liderlere yakın bir kaynak, saldırı planlarının henüz nihai bir karara bağlanmadığını belirtti.

ABONE OL
Nisan 12, 2024 20:25
İran’ın İsrail’e Saldırı Hazırlığı: Yeni Raporlar Uyarıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran’ın Saldırı Planları

İran’ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney’in danışmanlarından biri, “Saldırı planları Dini Lider’in önünde ve o hala siyasi riski değerlendiriyor” dedi. Tahran, geçtiğimiz hafta Suriye’nin başkenti Şam’daki İran konsolosluğunu hedef alan hava saldırısı nedeniyle İsrail’e karşılık vereceğini dile getirmişti. Üst düzey ABD’li yetkililer, İran’ın Ortadoğu’daki İsrail veya Amerikan varlıklarına karşı misilleme yapmasının beklendiğini belirtmişlerdi.

İran'ın İsrail'e Saldırı Hazırlığı Yeni Raporlar Uyarıyor

İran’ın İsrail’e Saldırı Hazırlığı Yeni Raporlar Uyarıyor_1

ABD ve İsrail’in Tepkileri

İsrail’deki ABD Büyükelçiliği, güvenlik uyarısı yayınlayarak çalışanları ve aile üyelerini ülkenin merkezi bölgelerinin dışına seyahat etmemeleri konusunda uyardı. Pentagon, ABD Merkez Komutanı Orgeneral Michael Erik Kurilla’nın İsrail’de olduğunu doğruladı. Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile görüşerek, “İran tehdidine karşı ABD’nin İsrail’e yönelik sarsılmaz desteğini” yineledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.