DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201.07443%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
İspanya, Filistin Devletini Tanıdı: Doğu Kudüs Başkent Olacak

İspanya, Filistin Devletini Tanıdı: Doğu Kudüs Başkent Olacak

İspanya Başbakanı Sanchez, ülkesinin Filistin devletini Doğu Kudüs başkent olacak şekilde tanıdığını açıkladı. 1967 sınırlarındaki değişikliklerin kabul edilmeyeceğini belirten Sanchez, uluslararası hukuka uygun bu kararın ardından Filistin'i tanıyan BM üye sayısı 145'e yükseldi.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 14:50
İspanya, Filistin Devletini Tanıdı: Doğu Kudüs Başkent Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İspanya, Filistin Devletini Tanıdı: Doğu Kudüs Başkent Olacak

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İspanya’nın Filistin devletini tanıdığını duyurarak önemli bir diplomatik adım attı. Bu karar, Doğu Kudüs’ün başkent olmasını ve Gazze Şeridi ile Batı Şeria’yı kapsayan bir Filistin devleti kurulmasını öngörüyor.

1967 Sınırlarına Vurgu

Başbakan Sanchez, “İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan, Gazze Şeridi ve Batı Şeria’yı kapsayan bir Filistin devletini tanıyor. Tüm taraflarca kabul edilmediği müddetçe 1967 sınırlarındaki hiçbir değişikliği tanımayacağız” dedi. Bu açıklama, İsrail’in 1967’den bu yana yaptığı sınır değişikliklerini tanımayacaklarını belirtiyor.

Uluslararası Hukuka Uygunluk

Sanchez, “Bugünkü Filistin’i tanıma kararımız uluslararası hukuka uygundur ve bir barış konferansı düzenlemek için Arap ülkeleriyle birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı. İspanya’nın bu kararı, Birleşmiş Milletler’in 193 üye devletinden 145’inin Filistin devletini tanımasına neden oldu.

Gazze ve İnsani Yardım

Sanchez, “Önceliğimiz Gazze’de olup bitenlere son vermek ve geçişleri insani yardıma açmaktır. Bundan sonra çabalarımızı iki devletli çözüme odaklayacağız” diyerek Gazze’deki insani krize de dikkat çekti. İspanya, Filistin’i tanıyan ülkeler arasına katılarak uluslararası arenada barış ve iki devletli çözüm için önemli bir destek verdi.

İsrail’in Tepkisi ve Uluslararası Destek

İspanya’nın bu hamlesi, İsrail’in açık tehditlerine rağmen gerçekleşti. İsrail, Filistin’i tanıyan ülkeleri sürekli olarak eleştiriyor ve bu tür adımların barış sürecine zarar vereceğini savunuyor. Ancak, İspanya’nın kararı, uluslararası toplumda geniş bir destek buldu.

Filistin’i Tanıyan Ülkelerin Sayısı Artıyor

İspanya’nın bu kararı ile birlikte, Filistin devletini tanıyan BM üye devletlerinin sayısı 145’e yükseldi. Bu gelişme, Filistin’in uluslararası arenada daha fazla tanınmasını ve destek bulmasını sağlıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.