DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22357770.67003%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
İsrail Hastaneye Saldırdı

İsrail Hastaneye Saldırdı

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:14
İsrail Hastaneye Saldırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail, 18 Ekim 2023 tarihinde Gazze Şeridi’ndeki El-Ehli Baptist Hastanesi’ni hava saldırısıyla hedef aldı. Saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.

İsrail, hastanenin Hamas’ın silah depoları olarak kullanıldığını iddia ederek El-Ehli Baptist hastanesini vurdu. Hastanenin vurulmasının ardından açıklama yapan İsrail’li yetlkililer saldırıyı kendilerinin yapmadığını hastanenini Hamas tarafından silah deposu olarak kullanılığı iddiasında bulundu. Ancak Askeri uzmanlar tarafından görüntüler üzerinde yapılan ilk incelemelere göre saldırıda kullanılan bombanın MK-42 olduğu ve bu silahın ABD tarafından üretilerek satıldığı iddia edildi.

Diğer yandan Filistinli yetkililer, hastanenin tamamen sivil bir tesis olduğunu ve hiçbir askeri amaç için kullanılmadığını belirttiler.

Saldırı, dünya çapında büyük tepkilere neden oldu. Birçok ülke tarafından saldırı kınanırken ABD Başkanı Coe Biden, İsrail’e desteğini sunmak üzere Telaviv’e harewket etti. Saldırıların başlamasının ardından ABD Başkanı Coe Biden ve Filistinlideri, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Ürdün devlet başkanı ile gerçekleştirilecek olan görüşmeler arap ülkeleri tarafından iptal edildi.

  “Dünyadan Tepki Var “

Diğer yandan saldırının gerçekleştirilmesinin ardından tüm dünyadan tepkiler dile getirilmeye başlandı. Birçok ülke tarafından barbarca’ olarak nitelendirilen saldırıya Türkiye’de tepki gösterdi. Türkiye‘de İsrail’in saldırısını “barbarca” olarak nitelendirdi ve “en şiddetli şekilde kınadı.” Dışişleri Bakanlığı, saldırının “savaş suçu” olduğunu ve “insanlığa karşı işlenmiş bir suç” olduğunu vurguladı.

Saldırı, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmanın en son şiddet olaylarından biri oldu. İsrail, Gazze Şeridi’ni 2008, 2012 ve 2014 yıllarında da hava saldırılarıyla hedef almıştı.

Saldırı, bölgedeki gerginliği daha da artırması bekleniyor.

HABER MERKEZİ

“Hülya Avşar BALBUCKS Keyfi Yaptı “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.