DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2050500-2.08248%
Balıkesir
15°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
İsveç’in NATO üyeliği TBMM’de oylanacak

İsveç’in NATO üyeliği TBMM’de oylanacak

ABONE OL
Ocak 22, 2024 21:42
İsveç’in NATO üyeliği TBMM’de oylanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin ardından 30 NATO üye ülkesinden 28’inin onayını alan İsveç’in NATO üyeliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) de oylanacak. İsveç’in NATO Üyeliğini Türkiye ve Macaristan veto etmişti.

İsveç’in NATO üyeliği için gerekli olan 30 üye ülke onayının 29’unu alması, ülkenin NATO’ya üye olma yolunu açtı. İsveç’in NATO üyeliği için son adım, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılacak oylama olacak.

TBMM Dışişleri Komisyonu, İsveç’in NATO’ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda da görüşülecek.

TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada, İsveç’in NATO üyeliği teklifinin kabul edilmesi halinde, Macaristan’ın da bu katılıma onay vereceği düşünülüyor. Oylamaların ardından İsveç resmen NATO üyesi olacak.

İsveç’in NATO üyeliği Türkiye’de tartışmalara neden oldu

İsveç’in NATO üyeliği, Türkiye’de tartışmalara neden oldu. Türkiye, İsveç’in PKK ve YPG gibi terör örgütlerine verdiği desteğin sona ermesini istiyor.

Türkiye’nin talebi doğrultusunda, İsveç ve Finlandiya, NATO’ya üye olmak için Türkiye ile 7 maddelik bir memorandum imzaladı. Memorandumda, İsveç ve Finlandiya’nın PKK ve YPG gibi terör örgütlerine verdiği desteğin sona ermesi ve Türkiye’ye silah ihracatı yapılması gibi hususlar yer aldı.

Türkiye, İsveç’in NATO üyeliği için bu memorandumun hayata geçirilmesini talep ediyor.

HABER MERKEZİ

“Galatasaray’ın Rakibi Bandırmaspor Oldu “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.