DOLAR 32,4177 0.13%
EURO 34,8463 0.06%
ALTIN 2.401,820,22
BITCOIN 19316864.1965%
Balıkesir
18°

AZ BULUTLU

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti eski Balıkesir İl Başkanı ve milletvekili aday adayı Özlem Ural, 15 Mayıs’ı işaret ederek gazetecileri üstü kapalı tehdit etti. Ural’ın söylemine tepki gösteren İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, “Sayın Özlem Ural’ın sözlerini Cesurlar Hareketinin bir neferi olarak kabul etmek asla mümkün değildir.” dedi.

İYİ Parti eski il başkanı ve Balıkesir milletvekili aday adayı Özlem Ural’ın il başkanlığındaki adaylık açıklaması ilginç bir tartışmayı getirdi. Bir gazeteci, adaylık açıklamasında bulunan Özlem Ural’ın seçim bürosunun bulunduğu binanın büyük bölümünü kaplayan seçim pankartına dikkat çekerek, “Siz aday adaylığınızı açıklamadan önce, kamuoyunda resmen açıklamadan önce seçim bürosuna ‘milletvekili adayı’  yazılı pankartı asarak adaylığınızı garanti mi etmiş oluyorsunuz? diye sordu.

URAL’DAN GAZETECİLERE İKTİDARA GELDİĞİMİZDE GÖRÜŞÜRÜZ

Ural’ın bu soruya yanıtı ise günlerce tartışılacak cinsten oldu. Ural, “Bu soruyu cevaplamayacağım. Pankartı yapan arkadaş sosyal medyada gereken cevabı verdi. Bir siyasetçinin ağzından duymuştum, ‘ayıdan post (çok özür dileyerek) gazeteciden dost olmaz’ demişti. Ben de çok büyük tepki göstermiştim. ‘Abi nasıl böyle bir cümle kurarsın, biz o gazetecilerle kendimizi anlatacağız’ demiştim. Biz göreve (iktidara) geldikten sonra tüm meslekler için ahlak ve etik kurallarını çok güzel bir şekilde işleteceğiz. Yapmayan arkadaşlarla da ayrı görüşürüz” yanıtını verdi.

YÖRÜK: “URAL’IN AÇIKLAMALARI KABUL EDİLEMEZ”

Parti içindeki çekişmelerin ayyuka çıktığı toplantının ardından açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, Ural’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Basın mensuplarının yapıcı tüm tenkitlerine açık olduklarını ifade eden Yörük, eski il başkanı ve milletvekili aday adayı Özlem Ural’ın basın mensupları ile arasında geçen tatsız diyalog ve talihsiz açıklamalarına şahit olduğu için üzgün olduğunun altını çizdi.

Özlem Ural’ın üstü kapalı tehditlerine İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük tepki gösterdi.

YÖRÜK: “GAZETECİLERİN 15 MAYIS SONRASI GÜVENCESİ İYİ PARTİDİR”

Başkan Yörük, “Eski İl Başkanımız Özlem Ural’ın kendisine sorulan soru karşısında verdiği cevabı, Türkiye’nin yarınlarını inşâ etmek, vatandaşlarımızın daha adil, daha güvenli ve refah seviyesi yüksek bir ülke hayaline kavuşturmak üzere yola çıkan Cesurlar Hareketinin bir neferi olarak kabul etmek asla mümkün değildir. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek için çok zor şartlar altında görev yapan basın mensuplarımızın özgürce görevlerini yapabileceği bir Türkiye sorumluluğu ve çeşitli baskı, zulüm ve tehditler altında demokrasi mücadelesi yürüten kıymetli gazetecilerimizin 15 Mayıs sonrası güvencesi olan İYİ Parti kadroları olarak siyasi duruşu ve dünya görüşü ne olursa olsun hepsini çok sevdiğimizi, eleştirileri ile bizlere doğru yolu gösteren değerli basın mensuplarının yapıcı tüm tenkitlerine açık olduğumuzu bildirir, saygılar sunarım.”

URAL TEPKİLER ÜZERİNE YENİDEN AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALDI

Tepkilerin ardından dün akşam  yazılı bir açıklama yapan ve tepki çeken sözlerinin yer aldığı görüntüleri paylaşan Ural, “Kamuoyunun bilgisine duyurulur. Bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek üzere basın açıklamamda bahsi geçen kısmı sizlerle paylaşıyorum. Ahlaki ve Etik Değerler düsturumuzdur. Her meslekten doğru ve dürüst insanlarla, halkımızın algıyla çalgıyla kandırılmasına ve yönetilmesine müsaade etmeyeceğiz.” Dedi.

YÖRÜK’E SOSYAL MEDYADAN SALDIRI

Gazetecilere yönelik yaptığı açıklama nedeniyle Ural’ı eleştiren İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük’e sahte sosyal medya hesapları üzerinden saldırılar başladı. Zeynep Varlı isimli sosyal medya paylaşımında “Evlilik konusun var merak ediyoruz sormuycam, milletvekili aday adayı olacakken mafya bozuntusu abileriniz sizi nasıl kandırdılar, ellerinde ne var. Melih Gökçek için danışmanlık yaparken yolsuzluktan yargılanma ve hapis cezası kirli işler nedeniyle hangi ilde hangi hapisanedeydiniz” iddiaları yer aldı. Gazetecilere verdiği destek açıklamasından sonra sahte sosyal medya hesaplarından saldırılar başladığını aktaran Başkan Yörük, iftiraları atanlarla ilgili yargıya başvuracağını söyledi.

” İl Başkanı Yörük, Açıklamalara Tepki Gösterdi “

Haber: Sinan Habiboğulları

SUÇ MAKİNESİ KADIN HIRSIZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.