DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2054533-1.79306%
Balıkesir
20°

KAPALI

20:03

AKŞAMA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Japonlar Türk lezzetlerine hayran kaldı

Japonlar Türk lezzetlerine hayran kaldı

Türk gıda sektörünün Japonya'ya yönelik ihracatı son 5 yılda yüzde 72'lik bir artışla 164 milyon dolardan 282 milyon dolara çıkarak dikkat çekerken, 2024 yılında Japonya'ya yapılan gıda ihracatı yüzde 42'lik artışla 98 milyon dolara ulaştı.

ABONE OL
Mart 24, 2024 18:36
Japonlar Türk lezzetlerine hayran kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Türk Gıda İhracatçıları, Foodex Japan Fuarı’nda 1 Milyar Dolarlık İhracat Hedefine Ulaştı” Türk gıda ihracatçıları, Japonya’ya yönelik 1 milyar dolarlık ihracat hedefini gerçekleştirmek adına 5-8 Mart 2024 tarihleri arasında Tokyo’da düzenlenen Foodex Japan Fuarı’ndan başarılı ticari bağlantılarla döndüler.

2024 yılının iki aylık döneminde gıda sektörünün Japonya’ya olan ihracatında yüzde 42’lik bir artış yaşandı ve 69 milyon dolarlık rakam 98 milyon dolara çıktı.

Foodex Japan Fuarı’na Ege İhracatçı Birlikleri’nin düzenlediği Türkiye Milli Katılım Organizasyonu ile katılan Türk gıda sektörü, 51 firma temsilcisiyle fuara damgasını vurdu ve Türkiye pavyonu, Japon ziyaretçiler tarafından en çok beğenilen ülke pavyonlarından biri oldu.

Japonlar Türk lezzetlerine hayran kaldı_1

Fuarın başarılı geçmesiyle ilgili konuşan Ege İhracatçı Birlikleri Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Koordinatörü ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, Türkiye’nin Tokyo Büyükelçiliği ile birlikte yürütülen 1 yıllık hazırlık sürecinin ardından emeklerinin karşılığını aldıklarını belirtti.

Işık, Türkiye’nin güçlü olduğu ürünleri sergiledikleri fuar standında katılımcı sayısını yüzde 40 artırarak Türkiye standını büyüttüklerini ve ziyaretçilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti. Ayrıca, Japonya pazarında Türk ürünlerini kabul etmiş bir ülke olduklarını ve bu başarıyı önümüzdeki süreçte daha da artırarak 1 milyar dolarlık gıda ürünleri ihracatına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

"Türk Gıda İhracatçıları, Foodex Japan Fuarı'nda 1 Milyar Dolarlık İhracat Hedefine Ulaştı" Türk gıda ihracatçıları, Japonya'ya yönelik 1 milyar dolarlık ihracat hedefini gerçekleştirmek adına 5-8 Mart 2024 tarihleri arasında Tokyo'da düzenlenen Foodex Japan Fuarı'ndan başarılı ticari bağlantılarla döndüler.

Japonlar Türk lezzetlerine hayran kaldı_2

Fuar kapsamında düzenlenen tadım etkinliklerinde Michelin yıldızlı Türk şef Osman Serdaroğlu, Türk lezzetlerini Japon ziyaretçilerle buluşturarak büyük ilgi gördü. Türk zeytinyağı, makarna, şekerleme ürünleri ve diğer gıda sektörlerinde Japonya pazarındaki potansiyeli değerlendiren sektör temsilcileri, gelecek dönemde Japonya ile güçlü iş birlikleri yapmayı hedeflediklerini belirttiler.

Türk gıda sektörünün Japonya’ya yönelik ihracatı son 5 yılda yüzde 72’lik bir artışla 164 milyon dolardan 282 milyon dolara çıkarak dikkat çekerken, 2024 yılında Japonya’ya yapılan gıda ihracatı yüzde 42’lik artışla 98 milyon dolara ulaştı.

HABER MERKEZİ

“Balıkesir Birincisi Susurluk’tan “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.