DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22496691.33763%
Balıkesir
25°

AZ BULUTLU

13:20

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
İşten çıkarılan kadınların hukuk mücadelesi sürüyor!

İşten çıkarılan kadınların hukuk mücadelesi sürüyor!

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:11
İşten çıkarılan kadınların hukuk mücadelesi sürüyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir’in Gönen ilçesinde yaklaşık 2 buçuk yıl önce, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan 57 kadın işçinin hukuk mücadelesi sürüyor.

Gönen’de otomobil sektörüne kılıf üretimi yapan Adin isimli fabrikada çalışırken sendikaya üye oldukları iddiası ile işten çıkartılan kadınların hukuk mücadelesi 2 buçuk yıldır devam ediyor. İstinaf mahkemesine giden ve eksik evrak nedeniyle geri dönen dava Gönen Adliyesi’nde görülmeye devam ediyor. Adliye önünde konuşan Bandırma Kadın Platformu Başkanı İpek Çetinkuş, “2 buçuk yıl önce Adin’den sendikaya üye oldukları gerekçesi ile işten atılan arkadaşlarımızın duyumunu aldık ve kendileri ile tanıştık. Çektikleri sıkıntıları, yaşadıkları mobbingi, hepsinden haberimiz var. Aramızda dayanışma ile kredi borçlarını ödedik, ev kiralarını ödedik. Arkadaşlarımız resmen sıfırdan kurdukları bir iş yerinde sendikalı olup, haklarını almak istediklerinde ’iş performans düşüklüğü’ nedeniyle işten çıkartıldılar. Çekildikleri sorgu odalarında e-devlet uygulamalarına girilmiş, neden sendikalı oldukları sorulmuş. Böyle bir yönetim olmaz, bu anayasal haktır. Biz kadın platformu olarak, STK’lar olarak kız arkadaşlarımızı destekleyeceğiz” dedi.

İlgili sendikanın Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış ise, yaşanan olaylara tepki gösterdi. Balkış, “Bandırma Demokrasi Platformu adına buradayız. Adin’den mağdur olan kadın işçileri desteklemek için geldik. 2 yıldır takip ediyoruz süreci. Türkiye’de kadın olmak zor, kadın işçi olmak daha da zor. Bu arkadaşlar anayasal hak olan sendikaya üye oldukları için işten atıldılar, bu da yetmezmiş gibi işverenden mobbing gördüler. Davalar devam ediyor. Kendilerinin yanındayız” dedi.

Eksik evrakların giderilmesi için dava ileri bir tarihe ertelendi.

57 kadının hukuk mücadelesi sürüyor

(İHA)

İş yerinde kimyasal madde sızıntısı: 3 işçi zehirlendi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.