DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201.07443%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Kahverengi Kokarcayla Mücadelede Samuray Arıları  Mücadele Edecek

Kahverengi Kokarcayla Mücadelede Samuray Arıları  Mücadele Edecek

Kaymakam Muammer Köken ve beraberindeki heyet  Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Kahverengi Kokarca Eylem Planı" çerçevesinde Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü tarafından üretilen Samuray arıları, Kahverengi Kokarca zararlısının çoğalmasını engellemek amacıyla salındı.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 15:56
Kahverengi Kokarcayla Mücadelede Samuray Arıları  Mücadele Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samuray Arılarıyla Kahverengi Kokarca Mücadelesi

 

Kaymakam Muammer Köken, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Coşkun Kurt, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kaan Erözmen, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Göçer’in katılımı ile gerçekleştirilen programda Samuray Arıları salındı.

Bu program kapsamında, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kahverengi Kokarca Eylem Planı” gereğince yürütülen mücadele çalışmaları hakkında bilgi alındı. Özellikle, Kahverengi Kokarca zararlısının yayılmasını engellemek amacıyla önemli bir adım atıldı.

Kaymakam Köken, Susurluk Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğiini Ziyaret Etti

Samuray Arılarıyla Yapılan Salım İşlemi

Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından laboratuvar şartlarında üretilen Samuray arıları, Kahverengi Kokarca’nın çoğalmasını engellemek için ilçenin meyve bahçelerine salındı. Bu arılar, Kahverengi Kokarca’nın yumurtalarını içine kendi yumurtalarını bırakarak zararlı türün çoğalmasını önlemekte etkili bir rol oynuyorlar.

Mücadelede İşbirliği ve Koordinasyon

Programda, ilçenin emniyet ve güvenlik birimlerinin yanı sıra tarım ve orman müdürlüğü de temsil edildi. Bu birimler arasındaki koordinasyon ve işbirliği, Kahverengi Kokarcayla mücadelede başarılı sonuçlar alınmasına olanak sağlıyor. Kaymakam Köken, bu tür zararlılarla etkili bir şekilde mücadele edilmesinin bölgenin tarımsal üretimine olumlu katkı sağlayacağını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.