DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22505261.196%
Balıkesir
25°

AZ BULUTLU

13:20

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Kapya Biber Kapış Kapış

Kapya Biber Kapış Kapış

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:14
Kapya Biber Kapış Kapış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manyas ilçesinde fabrikanın ucuz fiyat vermesinin ardından ürününü römork kasasında sattı. Piyasada 20 TL’den satılan kapya biber 10 TL’ye satışa sunulunca kapış kapış satıldı.

 

Manyas‘da üretici Hasan Demirkıran tarafından fabrikaya satılmak yerine ilçe merkezine getirilen kapya cinsi biber bir anda cumhuriyet meydanında hareketliliğin yaşanmasına neden olurken ürünlerin direk olarak çiftçiden tüketiciyeulaştırılmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Manyas ilçesinde fabrikanın ucuz fiyat vermesinin ardından ürününü römork kasasında sattı. Piyasada 20 TL'den satılan kapya biber 10 TL'ye satışa sunulunca kapış kapış satıldı.

Kapya Biber Kapış Kapış_1

İlçeye bağlı kırsal Yeniköy Mahallesi’nde çiftçilik yapan 55 yaşındaki Hasan Demirkıran, tarlasına ektiği kapya biberi fabrikaya satamayınca Manyas’a getirdi. Çarşıda bir römorkta yaklaşık 5 ton biberi kilosu 10 liradan vatandaşlara satan Hasan Demirkıran, fabrikanın kendi isteği doğrultusunda fiyat belirlediğini, ürün çok olunca fiyatları da çok düşürdüğünü söyleyerek, “Ben de fabrikaya ucuza vereceğime, vatandaşlara ucuz satarım dedim. Römorku da o haliyle getirdim. Kısa sürede vatandaşlar tarafından alındı. Hem ben fabrikaya yok pahasına satmaktan kurtuldum. Hem de vatandaşlarımız biber ihtiyaçlarını ucuz bir şekilde temin ettiler” dedi.

HABER: Süleyman ÖZAYDIN / İHA – HABER MERKEZİ

“Erdek’te Hasat Öncesi Denetim “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.