DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20713880.89063%
Balıkesir
15°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Türkiye’de kasırga tehdidi var mı?

Türkiye’de kasırga tehdidi var mı?

ABONE OL
Eylül 14, 2023 15:27
Türkiye’de kasırga tehdidi var mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Libya’yı ve Yunanistan’ı etkileyen ve ülkemizi teğet geçen kasırgadan sonra vatandaşları böyle bir olayın yaşanıp yaşanmayacağı korkusu sardı. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı ve Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Rotasının üzerinde Yunanistan’ı harap eden, Libya’da en az 6 bin kişinin ölümüne yol açan ve binlerce kişinin de kaybolduğu felaket olarak bilinen “Daniel Fırtınası”, Türkiye’de Antalya, Mersin, ve Adana bölgelerini teğet geçti. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, bu olayın Türkiye’de yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin Hürriyet yazarı Fulya Soybaş’a konuştu. 

“Türkiye’de kasırga olmaz ama şiddetli fırtına pekâlâ olur. Bu da sellere, baskınlara sebebiyet verebilir.

Öncelikle ‘Daniel’ fırtınasının etkisi şu an yavaşlamış durumda ancak Libya’yı 80-90 kilometre hızla vurdu. 60 kilometreyi geçen, Akdeniz’de görülen şiddetli fırtınalara biz ‘medi-cane’ diyoruz. Kasırga ise Ekvatoral bölgede, 0 ile 30 enlemleri arasında oluyor ve saatte 250 km. hıza çıkabiliyor. Bunlara ABD’de ‘hurri-cane’ Japonya’da ‘tayfun’ deniyor. Fırtınadan çok büyük. Dolayısıyla Ekvatoral bölgede de olmadığımız için Türkiye’de kasırga yani hurricane gibi bir tehlike yok. Ama ‘şiddetli’ fırtına ve onun yol açacağı felaketlerle burun burunayız.”

Haber: Zehra Ezgi Gürel

“Morca Mağarası’na yeniden girmeyi çok isterim”

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.