DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22355001.52138%
Balıkesir
29°

AÇIK

13:20

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
“Kemal Pireci Anadolu Lisesi Taşınmasın”

“Kemal Pireci Anadolu Lisesi Taşınmasın”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:16
“Kemal Pireci Anadolu Lisesi Taşınmasın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

  Bandırma Eğitim İş Temsilcilik Başkanı Kadir Taylan, Kemal Pireci Anadolu Lisesi’nin  kapatılarak Bandırma Anadolu Lisesi’nin binasına taşınmak istenmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

 Bandırma Kemal Pireci Anadolu Lisesi kapatılarak Bandırma Anadolu Lisesi binasına taşınmak istendiğini aktaran Taylan,  geçtiğimiz yıllarda Ayyıldız Anadolu Lisesi’nin kapatılarak Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi ile birlikte Liseler Vadisi’ne taşındığını ve bu sürecin büyük sorunlara yol açtığının  bilgisini verdi. Taylan Bandırma’da kapatılan ve başka binalara taşınan diğer okulların şehrin hafızasından silindiğini vurgulayarak,  ulaşımın büyük bir sorun olduğu  Liseliler Vadisi bölgesinde trafik kazalarının yaşandığına ve  yaralananlar  öğrencilerin olduğuna dikkat çekti.  Taylan, “Şimdi ise Kemal Pireci Anadolu Lisesi kapatılarak Kayacık Mahallesinde Fetö’den kalma okul binasına taşınacak. Binasının da başka bir kuruma verileceği söyleniyor. Şu anda bir eksiği olmayan okulumuzun mahallesinde kalması ve öğrencilerinin yürüme mesafesindeki okullarında eğitimlerine devam etmeleri daha doğru olacaktır. Bu okulumuz da şehir dışına taşınırsa Bandırma merkezde Anadolu Lisesi kalmayacak, öğrenci, veli ve öğretmenler servis ve toplu taşımaya mahkûm olacaklardır. Okulu taşımak istedikleri bina şehir dışında ve uzak. Ulaşım güç. Üstelik toplu taşıma kullanacaklar tek araçla da gidemeyecekler. Taşınmak istenen bölge sosyal imkânlardan da yoksun. Ekonomik sıkıntılar ortadayken öğrenci ve velilere ulaşım ve beslenme masrafı çıkartılıyor. Öğrenci ve veliler her bakımdan zorluk çekecekler.” şeklinde konuştu.

“Bir okulun daha taşınırsa verim azalacak”

 

Okulun taşınmak istendiği binada Bandırma Anadolu Lisesi ve Bandırma İmam Hatip Lisesi’nin olduğunu belirten Taylan,  bir okulun daha taşınırsa öğrenci sayısı artacağı, öğrencinin kontrolü zorlaşacağını dile getirdi.  Taylan, “Okulumuzun kapatılmasının ve öğrencilerimizin şehre uzak bir okula taşınmasının eğitim-öğretime bir faydası da yok. Milli Eğitim’in yapması gereken mevcut okullarının eksiklerini gidermek, binalarını korumak ve ihtiyaca göre yürüme mesafesinde yeni okul binaları yapmaktır. Tüm dünya eğitimde öğrenci sayısı az sınıflar ve yürüme mesafesinde okullara yönelirken, ilçemizde şehre uzak, kalabalık okullar ve sınıflarda eğitim verilmeye çalışılıyor. Yaşanan şehir ve eğitim kurumlarının iç içe olması gerekirken liselerimiz şehir dışına taşınıyor. Ulaşım ve öğrencinin kontrolü zorlaşıyor. Eğitimde başarıyı artırmak için yerelde projeler yürüten Milli Eğitiminin öncelikle bu ve bunun gibi temel sorunları çözmesi daha doğru olacaktır.” şeklinde konuştu.

HABER: Belit PEKTEZEL

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.