DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22367111.03932%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Korona’dan Sonra Ebola Alarmı: Çin’den Yeni Virüs İddiası

Korona’dan Sonra Ebola Alarmı: Çin’den Yeni Virüs İddiası

Koronavirüs pandemisinin ardından, şimdi de Ebola virüsü alarmı verildi. İddialara göre, Çin'de bilim insanları tarafından labaratuvar ortamında üretilen Ebola virüsü küresel sağlık tehditlerine bir yenisini ekliyor. Üretilen bu virüs ile ilgili olarak fareler üzerinde yapılan deneylerde ise ölümcül olduğu saptandı. Virüsün İnsanlara bulaşması halinde ise 3 günde öldürebileceği sonucuna varıldı.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 15:44
Korona’dan Sonra Ebola Alarmı: Çin’den Yeni Virüs İddiası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronadan Sonra Ebola Alarmı: Çin’den Yeni Virüs İddiası

Koronavirüs pandemisinin yarattığı küresel krizin ardından, şimdi de Ebola virüsüyle ilgili yeni iddialar gündeme geldi. İddialara göre, Çin’de bilim adamları tarafında yapılan çalışmalar neticesinde yeni bir Ebola virüsü üretildi. Üretimi tamamlanan ve fareler üzerinde gerçekleştirilen deneylerde ise virüsün ölümcül olduğu saptandı.

Çin Hebei Tıp Fakültesinde bilim adamları tarafından üretilen virüsün insanlara bulaşması halinde ise 3 gün içerisinde öldürebileceği belirtildi. Yapılan açıklamada virüsün hangi amaç ile üretildiği bilgisine ise yer verilmedi.

Ebola Virüsü Nedir?

Ebola virüsü, şiddetli kanamalı ateşe yol açan ve genellikle ölümcül olan bir hastalıktır. İlk olarak 1976 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde keşfedilen virüs, zaman zaman Afrika’da salgınlara neden olmuştur. Şimdi ise, bu virüsün Çin’den yayıldığı iddiaları, dünya genelinde büyük bir endişeye yol açtı.

Çin’den Gelen İddialar

İddialara göre, Çin’de yapılan bazı biyomedikal araştırmalar sonucunda yeni bir Ebola virüsü ortaya çıktı. Bu iddialar, özellikle sosyal medya platformlarında hızla yayıldı ve halk arasında paniğe neden oldu. Ancak, bu iddiaların doğruluğu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.