DOLAR 32,2501 0.02%
EURO 34,7748 -0.09%
ALTIN 2.459,351,12
BITCOIN 20306583.32019%
Balıkesir
16°

PARÇALI BULUTLU

16:59

İKİNDİYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Kripto para yatırımcı sayısı 425 milyona ulaştı

Kripto para yatırımcı sayısı 425 milyona ulaştı

ABONE OL
Eylül 20, 2023 16:46
Kripto para yatırımcı sayısı 425 milyona ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para piyasalarının değeri ve küresel düzeyde kripto kullanımının ne kadar yaygın olduğuna dair yeni bir rapor yayınlandı. Kripto para yatırımcısı sayısı 425 milyona ulaştı. 

New World Wealth adlı küresel refah istihbaratı şirketinin sunmuş olduğu veriler temel alınarak yapılan araştırma, dünya genelinde toplam kripto para yatırımcısı sayısının 425 milyon olduğunu gösteriyor. Ayrıca, rapor, her iki kripto yatırımcısından yaklaşık olarak birinin (%49.1), en yüksek piyasa değerine sahip olan Bitcoin’i portföylerinde bulundurduğunu ortaya koyuyor.

Araştırmadan elde edilen verilere göre, 88 bin 200 kişinin kripto para yatırımlarıyla milyoner olduğu ortaya çıktı. Bu milyonerlerin 40bin 500’ü ise servetlerini Bitcoin ticaretine borçlu oldukları belirlendi. Ayrıca, kripto para milyarderlerinin sayısı 22 olarak açıklanırken, Bitcoin ticareti ile milyarder olanların sayısı 6 olarak kaydedildi. Araştırmada, 100 milyon doların üzerinde kripto varlığa sahip olan kişi sayısının ise 182 olduğu ifade edildi.

Türkiye 12. sırada

Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, raporda ayrıca küresel kripto benimseme endeksine de yer verildiğini söyleyerek; “Henley & Partners tarafından 750 veri noktasının 6 ana parametre, 19 alt parametre ve 29 gösterge üzerinden değerlendirilmesiyle ulaşılan sonuçlarda Türkiye’deki kripto benimsenmesine ilişkin de çarpıcı bulgular var.

Benimseme sıralamasında Türkiye, 3,3 puanla 12’nci sırada konumlanıyor. Bu rakam Türkiye’yi kripto benimsemesi açısından bölgesinin lider ülkesi yapıyor. İnovasyon ve teknoloji filtresi seçildiğinde ise Türkiye’nin 10’uncu sırada yer aldığını görüyoruz. Ülkemizin inovasyon parametresinde Hollanda, Avusturya, Lüksemburg gibi ülkelerden önce konumlanması Türkiye’deki kripto para borsalarının potansiyelini kanıtlıyor” dedi. 

Raporun regülasyon bağlamında da 26 ülkeyi kıyaslayan bir sıralama sunuyor. Sönmez bununla ilgili, “Türkiye, regülasyon bağlamında ise 26 ülke arasında sonuncu sırada konumlanıyor. Dünyanın en büyük 20 ekonomisini kapsayan G20 ülkelerinin dahi kripto ekosistemi için ortak düzenleyici çerçeve çalışmalarını 2027 sonuna kadar tamamlamayı planladığını düşündüğümüzde, bu ülkemizin konumunu çok da olumsuz değerlendirmemek gerekir.

Kripto para ve blokzinciri, inovasyon ve teknolojiyle çok yol kat etse de hâlâ oldukça yeni kategoriler. Firma olarak, özellikle ABD’de yükselen kurumsal yatırımcı ilgisinin ve geleneksel finansal kuruluşların kripto odaklı adımlarının küresel çapta düzenleyiciler açısından da yol gösterici olacağını ve endüstrinin geleceğini güçlendireceğini düşünüyoruz”  ifadelerini kullandı. 

Haber: Sena Beyaz

AB destekli “Yenilenebilir Gençlik Enerjisi (RE-You)” Konferansı Bandırma’da gerçekleştirildi

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.