DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201.07443%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Kritik gün yarın! Ek MTV iptal olacak mı?

Kritik gün yarın! Ek MTV iptal olacak mı?

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:10
Kritik gün yarın! Ek MTV iptal olacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anayasa Mahkemesi, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tahsilatını öngören düzenlemeyi iptal etme ve uygulanmasını askıya alma talebiyle yapılan başvuruyu yarın karara bağlayacak. 

11 ilimizi vuran deprem felaketi sonrasında, geçici olarak “Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)” uygulaması başlatılmıştı. CHP, bu ek vergi kararına itiraz etmiş ve iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuştu. Anayasa Mahkemesi, ek vergi tahsilatını öngören düzenlemenin iptal talebini yarın esastan görüşecek. 

Anayasa Mahkemesi’nin önünde birkaç farklı karar seçeneği bulunuyor. AYM, eğer davayı reddederse, ek MTV uygulamasında herhangi bir değişiklik olmayacak. Ek MTV düzenlemesi, Anayasa’ya uygunluğu onaylanmış olarak devam edecek ve vatandaşlar kasım sonuna kadar ikinci taksiti ödemeye devam edecekler. AYM’nin önündeki diğer bir seçenek ise ek MTV düzenlemesini iptal etmek olacak. 

İptali durumunda Ek MTV’yi ödeyenler ne yapacak?

Anayasa Mahkemesi (AYM), ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) vergisini iptal ederse neler olacak? Ek MTV’yi ödeyen ve ödemeyen kişiler bu ödemelerini geri alabilirler mi? Ek MTV’yi ödeyen ve dava açmayan kişiler, Danıştay’ın son kararlarına göre dahi AYM’nin iptal kararında bile bu paralarını geri alamayacaklar. Ancak ek MTV’ye karşı süresinde dava açanlar bu davayı kazanacaklar. 

Haber: Zehra Ezgi Gürel

Destek kapsamına 45 model cep telefonu, 15 model bilgisayar giriyor

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.