DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22329211.75949%
Balıkesir
29°

AÇIK

13:20

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Kurban Bayramı Öncesi Emeklilere Çifte Ödeme Varmı?

Kurban Bayramı Öncesi Emeklilere Çifte Ödeme Varmı?

Kurban Bayramı yaklaşırken, emekliler bayram ikramiyelerinin ve maaşlarının birlikte yatıp yatmayacağını merak ediyor. Bakanlık, ödemeleri birleştirme kararı alırsa emekliler 10-14 Haziran tarihleri arasında hesaplarında çifte ödeme görebilecek.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 14:39
Kurban Bayramı Öncesi Emeklilere Çifte Ödeme Varmı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilere Bayram İkramiyesi Müjdesi Gelecek mi?

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte, milyonlarca emekli bayram ikramiyelerini ve maaşlarını ne zaman alacaklarını merak ediyor. Bu yıl 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesinde, bayram ikramiyelerinin erken yatırılması yönünde beklentiler oluştu.

Kurban Bayramı Öncesi Emeklilere Çifte Ödeme Varmı

Kurban Bayramı Öncesi Emeklilere Çifte Ödeme Varmı_2

İkramiye ve Maaşlar Birleşiyor mu?

Bakanlık, aylık ödemelerle bayram ikramiyesini birleştirme kararı alırsa, emekliler hesaplarında 10-14 Haziran tarihleri arasında çifte ödeme görecek. Arife günü 15 Haziran’a denk geldiği için, ödemelerin bu tarihler arasında yapılması bekleniyor.

Son açıklanan tutarlara göre emeklilere 3 bin TL bayram ikramiyesi verilecek. Dul ve yetimlerle sürekli iş göremezlik ödeneği alanlara ise aylık oranları üzerinden ödeme yapılacak. Örneğin, aylık oranı %75 olana 2 bin 250 TL, %50 olana bin 500 TL, %25 olana 750 TL bayram ikramiyesi yatırılacak. İki aylık birden alanlara ise en yüksek ödemeye izin veren dosya baz alınarak ikramiye yatırılacak.

Kurban Bayramı Öncesi Emeklilere Çifte Ödeme Varmı

Kurban Bayramı Öncesi Emeklilere Çifte Ödeme Varmı_1

Aylık ve İkramiyeler Birlikte Ödenebilir mi?

Aylıklar ile ikramiyelerin birlikte ödenmesi mümkün mü? Buna yönelik alınmış bir karar henüz yok. Ancak bakanlığın önünde bir engel bulunmuyor. Öyle bir durumda, SSK ve Bağkur emeklileri Haziran ayında yapılması gereken aylık ödemelerini, memur emeklileri ise Temmuz başında verilecek aylıklarını bayram öncesinde hesaplarında görebilecek.

Enflasyon Verileri ve Zam Beklentisi

Öte yandan, memur ve emekli zammını belirleyecek olan enflasyon rakamları pazartesi günü açıklanacak. Ekonomistlerin beklentisine göre, Mayıs ayında enflasyonun %3,04 gelmesi bekleniyor. Bu durumda, 5 aylık enflasyon %22,33’e çıkacak. Böylece, SSK ve Bağkur emeklileri %22,33, memurlar ise enflasyon farkı dahil %25’lik bir zammı garantilemiş olacak. Haziran enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte, emekli zammının %25’e, memur zammının ise %30’a çıkması bekleniyor.

BDDK Onayladı 3 Banka Daha Kuruluyor

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.