DOLAR 32,2822 -0.67%
EURO 34,8237 -0.36%
ALTIN 2.407,60-0,61
BITCOIN 1858024-4.40265%
Balıkesir
15°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Lösante Derneği Ruhsatını Bekliyor

Lösante Derneği Ruhsatını Bekliyor

ABONE OL
Mart 5, 2024 12:52
Lösante Derneği Ruhsatını Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

LÖSANTE Hastanesi, lösemi ve kanser tedavisi gören çocuklar için halk bağışlarıyla inşa edilen bir sağlık kuruluşu olarak öne çıkan dernek Sağlık Bakanlığından 7 yıldır ruhsat bekliyor.  Ancak, Sağlık Bakanlığı’nın 7 yıldır devam eden tam ruhsat engeli, hastanenin tam kapasite hizmet verme çabalarını engelliyor ve bu durum daha fazla çocuğun sağlığına kavuşmasını zorlaştırıyor.

Sağlık Bakanlığı’na yapılan resmi başvurular, yüz yüze görüşmeler ve denetimler sonucunda alınan yüksek kalite puanlarına rağmen, LÖSANTE Hastanesi’nin tam kapasite çalışmasına izin verilmiyor. Hastane, lösemili ve kanser hastası çocuklara başarılı ve ücretsiz bir hizmet sunmasına rağmen, bürokratik engellerle karşılaşıyor. Aileler ve LÖSEV’in çağrılarına rağmen, hastaneye 400 yatak kapasitesinden sadece 200 yatak kullanım izni verilmişti.

LÖSANTE Hastanesi, lösemi ve kanser tedavisi gören çocuklar için halk bağışlarıyla inşa edilen bir sağlık kuruluşu olarak öne çıkan dernek Sağlık Bakanlığından 7 yıldır ruhsat bekliyor.  Ancak, Sağlık Bakanlığı'nın 7 yıldır devam eden tam ruhsat engeli, hastanenin tam kapasite hizmet verme çabalarını engelliyor ve bu durum daha fazla çocuğun sağlığına kavuşmasını zorlaştırıyor.

Lösante Derneği Ruhsatını Bekliyor_1

Lösemili çocuklar, iyileşmiş gençler ve aileleri, sosyal medyada #LösanteyeTamRuhsat etiketiyle yaptıkları videolar ve çağrılarla seslerini duyurmaya başladılar. Çocuklar ve gençler, “LÖSANTE Hastanemize neden tam ruhsat verilmiyor? Daha çok lösemili ve kanser hastası çocuk bu ücretsiz tedavi hizmetinden yararlanabilsin, kardeşlerimiz de yaşasın.” şeklinde ortak bir mesaj iletiyor. Ebeveynler, kamuoyundan duyarlılık ve destek bekleyerek, bu engeli birlikte aşmak adına çağrıda bulunuyor.

LÖSEV, 1998 yılında kurulmuş ve 25 yılda on binlerce lösemili çocuğun hayatını kurtarmış bir kuruluş olarak öne çıkıyor. LÖSEV’in başarıları, lösemi tedavi başarısını yüzde 20’lerden yüzde 94’e çıkararak dünya lideri konumuna gelmesini içeriyor. Ancak, LÖSANTE Hastanesi’nin tam kapasite çalışmasına izin verilmemesi, bu başarıları daha fazla çocuğa ulaştırmanın önündeki engeli oluşturuyor. LÖSEV’e destek almış aileler, neden bu kuruluşa engel olunduğunu anlamadıklarını belirterek, mücadelede kararlı olduklarını ve engelleri aşarak LÖSANTE Hastanesi’nde lösemi tedavisinde yüzde 100 başarıya ulaşacaklarını ifade ediyor.

HABER MERKEZİ

Mirza, “Nerede Kalmıştık “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.