DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
BITCOIN 20308630.07022%
Balıkesir
24°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), milletvekilliği düşürülen Can Atalay için saat 14.00’te olağanüstü bir oturumla toplandı. Oturum, daha ilk dakikalardan itibaren gergin başladı ve ilerleyen süreçte tansiyon daha da yükseldi. Verilen aranın ardından yeniden başlayan oturumda, milletvekilleri arasında çıkan tartışma yumruklu kavgaya dönüştü.

Olağanüstü Toplantı Çağrısı

9 Ağustos’ta CHP, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Demokrat Parti ve Emek Partisi’nden oluşan muhalefet blokları, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Can Atalay kararıyla ilgili TBMM’nin olağanüstü toplanması için TBMM Başkanlığı’na dilekçe sunmuştu. Yeterli sayıda milletvekilinin imzasıyla yapılan bu çağrı üzerine Meclis olağanüstü toplanma kararı aldı. Toplantı, AK Parti’li Bekir Bozdağ’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Vekiller Arasında Gerginlik

Oturumun başlamasıyla birlikte Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Meclis kürsüsüne çıkarak “usul konusunda” konuşma yapmak istedi. Şık’ın, “Sizde hiç utanma yok. Hakikat her zaman acıtır” sözleri AK Parti sıralarından büyük tepki aldı. Tepkilerin ardından AK Parti milletvekilleri kürsüye doğru yürümeye başladı. Bu gerginlik üzerine oturum başkanı Bekir Bozdağ, oturuma 15 dakika ara verdi.

Yumruklu Kavga Çıktı

Verilen aranın ardından oturum yeniden başladı, ancak bu kez gerginlik daha da tırmandı. AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, kürsüde konuşan Ahmet Şık’a müdahalede bulundu ve bu müdahale, ortalığı karıştırdı. Vekiller arasında yaşanan tartışma kısa sürede yumruklu kavgaya dönüştü. Kavgaya müdahale edilememesi üzerine oturuma 45 dakika daha ara verildi.

Meclis’te Gerginlik Devam Ediyor

Bu olaylar, TBMM’deki olağanüstü oturumun ne kadar gergin bir atmosferde geçtiğini gözler önüne serdi. Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi konusundaki tartışmalar, Meclis’teki muhalefet ve iktidar partileri arasında tansiyonu daha da yükseltmiş durumda. Oturum sonrası yaşananlar, Türkiye siyasetinin içinde bulunduğu gerilimli durumu yansıtıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.