DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22357770.67003%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Meşe ağaçları koruma altına alındı

Meşe ağaçları koruma altına alındı

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:10
Meşe ağaçları koruma altına alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir’deki Meşe Ormanları üzerindeki küresel hava kirliliğinin etkilerini araştırmak amacıyla her iki yılda bir düzenlenen periyodik ‘Yaprak Örneklemesi’ çalışması gerçekleştirildi. Bu çalışma kapsamında, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ve İşletme Müdürlüğü tarafından Karesi Orman İşletme Şefliği’nde bulunan 45 No’lu seviye-II gözlem sahasındaki meşe ağaçlarında taç durumu değerlendirmesi yapılarak yaprak örnekleri alındı.

Orman Genel Müdürlüğünce görevlendirilen Orman Toprak ve Ekoloji Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzmanlarınca, Bölge Müdürlüğü Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürü ve Şube Müdürlüğü Mühendisleri ile ilgili İşletme Şeflerinin eşliğinde alınan numuneler, akredite Laboratuvarlarda analiz edilerek meşeler üzerindeki hava kirliliğinin etkileri, beslenme sorunları, taç ve hasar durumlarıyla ilgili olarak tespitler yapılacak. Yapılan tespitler uluslararası (ICP Forest) programına raporlanarak ormanların sağlık durumunu ortaya koyan haritalarla da ormanların korunması ve sağlığı için ülke stratejileri geliştirilecek.

(İHA)

Çalışma Bakanı’ndan asgari ücret açıklaması!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.