DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20775041.51951%
Balıkesir
12°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
“Meyve Sebze Sektörü Berlin Fruit Logistica Fuarı’nda Almanya’ya Yöneldi”

“Meyve Sebze Sektörü Berlin Fruit Logistica Fuarı’nda Almanya’ya Yöneldi”

ABONE OL
Şubat 20, 2024 12:28
“Meyve Sebze Sektörü Berlin Fruit Logistica Fuarı’nda Almanya’ya Yöneldi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin meyve sebze sektörü, Almanya’ya yönelik ihracatını artırarak 2023 yılında yüzde 24’lük bir artışla 543 milyon dolardan 675 milyon dolara çıkardı. Bu başarıyı daha da ileri taşımak amacıyla sektör, 1 milyar dolarlık ihracat hedefine odaklanarak Berlin Fruit Logistica Fuarı’na katıldı.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin standını açtığı fuarda, Türk lezzetleri Almanya’dan ve dünyanın dört bir yanından gelen satınalma yetkililerine tanıtıldı. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, fuarın yaş meyve ve sebzeyle birlikte tohum, yetiştirme, paketleme ve otomasyon hizmetlerini içeren tüm değer zincirine odaklandığını belirtti.

Türkiye'nin meyve sebze sektörü, Almanya'ya yönelik ihracatını artırarak 2023 yılında yüzde 24'lük bir artışla 543 milyon dolardan 675 milyon dolara çıkardı. Bu başarıyı daha da ileri taşımak amacıyla sektör, 1 milyar dolarlık ihracat hedefine odaklanarak Berlin Fruit Logistica Fuarı'na katıldı.

Meyve Sebze Sektörü Berlin Fruit Logistica Fuarı’nda Almanya’ya Yöneldi

Almanya’ya yapılan yaş meyve sebze ihracatının yüzde 33’ünün Ege Bölgesi’nden gerçekleştiğini vurgulayan Uçak, Dikili ve Bigadiç Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri’nin devreye girmesiyle Almanya’ya yapılan ihracatın orta vadede 500 milyon dolara ulaşabileceğine işaret etti. Türk lezzetlerinin Almanya pazarında güçlü bir şekilde temsil edildiği fuar, Akıllı Tarım ve Seracılık konularına odaklandı.

Pandemi sonrasında Almanya’nın organik sektörüne yaptığı büyük yatırım kararına da dikkat çeken Uçak, Berlin Fruit Logistica Fuarı’nda organik sektörünün öne çıkan başlıklardan biri olduğunu belirtti. Fuarın ardından gerçekleşen görüşmelerde ticari bağlantılara dönüş oranının oldukça yüksek olduğu bildirildi. Berlin Fruit Logistica Fuarı’na Türkiye milli katılım organizasyonuyla 38 Türk firması katılırken, 16 firma bireysel olarak iştirak etti.

HABER MERKEZİ

“Ruhsatsız Silah Baskını; 3 Gözaltı “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.