DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2048115-1.90371%
Balıkesir
15°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluklu minikler, giydikleri temsili kostümlerle Kızılay’ın görev aldığı savaş, deprem, kan bağışı ve diğer yardım faaliyetlerine dikkat çekti.

29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası kapsamında, Türk Kızılay Susurluk Temsilciliği ve Özel Seçkin Kreş Anaokulu ortak etkinlik düzenledi. Minik anaokulu öğrencileri kan alan hemşireden, Çanakkale Savaşı’nda yaralanan askere, depremzedelere yardım eden görevli gibi giydikleri birbirinden farklı kostümlerle, Türk Kızılay’ın tarihsel sürecinde yaşanan kahramanlıkları ve fedakarlıkları Heykel Meydanı’nda canlandırdı. Türk Kızılay Susurluk Temsilcisi İrfan Ersoy, Kızılay’ın ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesi olduğuna vurgu yaptı.

“KIZILAY İNSAN AYRIMI YAPMAZ”

Kızılay’ın hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak olduğuna dikkat çeken Ersoy, “Hem minik çocuklarımıza hem de öğretmenlerine yarattıkları farkındalıktan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Kızılay’ın görevlerini konu alan etkinlikte öğrenciler ve Kızılay görevlileri, etkinliklerine katılan vatandaşlara çorba ikramında bulundu. Etkinliğe, Kaymakam Muammer Köken, Belediye Başkanı Nurettin Güney, Stajyer Kaymakam İhsan Kayaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Akdoğan ve Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Sarı katıldı.

Etkinlikte bir süre çocuklarla sohbet eden Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney daha sonra Türk Kızılay Susurluk Temsilciliğini ziyaret etti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.