DOLAR 32,2114 0.01%
EURO 34,8023 -0.2%
ALTIN 2.426,57-0,72
BITCOIN 20204981.99251%
Balıkesir

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
MİRZA, CHP’NİN ADAY BELİRLEME SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ

MİRZA, CHP’NİN ADAY BELİRLEME SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ

ABONE OL
Nisan 13, 2023 16:14
MİRZA, CHP’NİN ADAY BELİRLEME SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mega FM’e konuk olan Önceki Dönem Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, seçime, Bandırma’ya, Türkiye’ye dair açıklamalarda bulundu. “Sermaye gruplarının manipülasyonuna uğruyorlar.” diyerek partisini ve düzeni eleştirdi. 

Dursun Mirza katıldığı programda, “Bugün gündem ülkenin durumu olmalı. Çarşıya pazara çıktığınızda durum ortada. Asgari ücret yolsuzluk sınırının altında. Üniversite mezunları işsiz. İnsanlar eskiden emekli olunca ev alabiliyordu şimdi kirayı ödeyemiyorlar. Yoksuldan alıp zengine verilen bir sistem var. Bu düzen değişmeli. Değişim şart. Yolsuzluk desen almış başını gidiyor. Yasakların ardı arkası kesilmiyor. Tek adam sistemi bitmeli.” sözleriyle değişimin şart olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı adayınız kim sorusuna, Altılı Masa’nın toplantılar sonucunda bir karar verip en doğru adayı çıkardığını söyledi. “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı’nın adayı. Benimde adayım kendisi. Yakından tanıyoruz. Namuslu, dürüst çalışacağına inandığımız bir isim. Çalmayacak, çırpmayacak. Yoksulluğu ortadan kaldıracak. Yoksullara, emeklilere, ev hanımlarına, öğrencilere, çiftçilere öncelik verecek bir aday. Dolayısıyla adayımız kendisi” sözleriyle desteğini açıkladı. Kimin kazanacağı sorulduğunda ise “Hiçbir ankette mevcut başkanının %42’yi geçtiğini görmedim. Genel Başkanımızın kazanacağına inanıyorum” dedi.

“DİN ÜZERİNDEN SİYASET OLMAMALI”

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada, ana akım medyada gündem olan “seccadeye basma” konusu hakkında ise yorumu, “Konuşacak konu bulamıyorlar. Din üzerinden siyaset yapmaya devam ediyorlar. Buradan saldırıyorlar. Namaz kılan kişi kaldırmamış. Kaldırılmamış ve halılarla karışıyor. Nazik bir beyefendi Kemal Kılıçdaroğlu. Görmediğini açıkladı ve özür diledi. Siz mevcut cumhurbaşkanının hiç özür dilediğini gördünüz mü? Biz sosyal medyada o kadar çok görüntü gördük ki. Bayrağa basanlar, camide ayakkabıyla gezenler. Siyaset, yapılan işlerle olmalı, sözlerin yerine getirilip getirilmediğiyle yapılmalı. Camilerde siyaset olmaz, askeriyede siyaset olmaz, okullarda olmaz. Bunlar her yerde siyaset yapıyor.” oldu.

“SİYASETE, DEMOKRASİYE MÜDAHALE EDİYORLAR”

Önceki Dönem Belediye Başkanı Dursun Mirza’ya milletvekili adayının kim olduğu da soruldu ve isim vermenin doğru olmayacağını söylerken eleştirilerini ekledi; “Belirleyecek olan genel merkez. İnsanların yaptıkları işlere bakmak lazım. Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Adayın sosyal demokrasi bilgi birikimi var mı? Yoksullar için ne yapar, ne yaptı? Gelecekte ne yapacak? Bunlara bakmak lazım. Ama seçilme yöntemleri, aday belirleme yöntemleri bizde yanlış. CHP’liyim ama eksikliklerini de açık yüreklilikle söylüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu diyor ya ülkemizi demokrasiyle taçlandıracağız, biz istiyoruz ki partilerde demokrasiyle taçlansın.”. Programın başında da bu konuda düşüncelerini Ticaret Odası Başkanı’nı, BANSİAD Başkanı’nı ayıpladığını söyleyerek ve “Koskoca kurumları parti işine nasıl karıştırıyorsunuz? Bu siyasete müdahaledir, demokrasiye müdahaledir. Adaylar ön seçimle belirlenmelidir. Kulislerce oynamakla olmaz. Burada eksiğimiz var. Demokrasinin ‘D’ sini bilmeyenler bugün siyaset yapmaya çalışıyorlar. Yukarıdan müdahalelere izin vermeyeceğiz. Anketlerle, ön seçimlerle adayları belirleyeceğiz. Halk ne isterse o olacak.” sözleriyle belirtmişti.

Dursun Mirza, partilerin aday çıkarma yöntemlerini eleştiren sözleri ardından, “Haksızlığa uğradığınızı düşünüyor musunuz?” sorusunu, “%100 düşünüyorum” diye yanıtladı. Ve sözlerine şöyle devam etti, “Ben kendimi başarısız bulursam bir daha aday olmam. Halk istemezse aday olmam. Ama genel merkezin yaptığı anketlerde en yakın rakibime 35 puan fark attım. Yakın zamanda dört tane değerli milletvekili geldi. Araştırma yaptı. Sivil toplum örgütleriyle de görüştü. Bütün sonuçlar Dursun Mirza aday olması gerekiyor, diyor. Ama aday yapmıyorsun. Haksızlık değil de nedir. Demin söyledim. Sermaye grupları toplandılar, gittiler her türlü belden aşağı yöntemleri kullanarak yukarısını manipüle ettiler. Biz değil miyiz hak, hukuk yürüyüşü yapan parti. Hak, hukuk, adalet için mücadele diyoruz. Genel seçimlerden sonra konuşulacak çok şey var. Şimdi ben bunları konuşmaya gelmedim.”.

YAPTIKLARINI, YAPMAK İSTEDİKLERİNİ ANLATTI. 

Dursun Mirza, üç dönem belediyecilik yaptığını ve siyasi geçmişini de anlatarak tecrübelerinden bahsetti. Kapalı Pazar Yeri’ni en önemli projelerinden biri olarak gördüğünü söyledi. Maliyeti hakkında soruya, “Çevre düzenlemesiyle birlikte 24-25 milyonu buldu. 40 bin metrekare inşaat yaptık biz oraya. Şu an ki Kapalı Pazar Yeri’nin değeri 400 milyon lira. Sadece bir Pazar Yeri değil orası. Bir yaşam alanı. Otoparkıyla, 640 tezgah kapasitesiyle, kafeteryasıyla, lokantasıyla, iki düğün salonuyla, çocuk parkıyla… Böyle bir güzellik kazandırdık. Bandırmalı rahat, güzel alışveriş yapabiliyor. Bandırma Belediyesi’ne geçen yıl 6,5 milyon gelir getirmiş. O pazar yeri 9.5 depremine dayanıklı yapıldı. Toplanma alanı olarak da yapıldı. Depremden sonra en önemli ihtiyaçlar; ısınma, su tuvalet. Hepsi mevcut. Bütün bunlar Bandırma’ya yarı bütçeyle kazandırdığımız eserler. Şimdi ki bütçe olsa yaptığımızın iki katını yapardık.” diye cevap verdi.

“Bandırma konusunda en tecrübeli insanlardan biriyim. Bandırma’nın %70 ini şahsen tanımış bir insan olarak söylüyorum Bandırma’nın geleceği çok güzel olacak. Müthiş bir potansiyele sahip. Projesiz, etkisiz, acemi kadrolar tarafından heba ediliyor. Geçmişle bugünü karşılaştırıyorum. Örneğin Kapalı Pazar Yeri. Böyle bir eser yok. Hobi bahçeleri, bakımsız bırakıldı. Allah göstermesin deprem olsa insanları yerleştir oraya değil mi? Harun Karacan Gençlik Merkezi’ni kurdum. Santral Kültür Merkezi’ni ben yaptım. Şu an her şeyde kullanıyorlar, ama “Ben yaptım” diyorlar. Benim yaptığım işler Bandırma Belediyesi’ne büyük gelir getiriyor. Düşünün benim dönemimdeki ramazan etkinliklerini. Şimdi bir bakın? Kitap günlerini düşünün. Karşılaştırsın insanlar.” sözleriyle eleştirilerde bulunan Mirza, yapamadığı projelerden bahsetti. “Cin çukuru projemiz ve Livatya’yla ilgili proje içimizde kaldı. Büyükşehir projelerimiz önünde engel oldu. Bugüne kadar da hiçbir şey yapılmadı. Yeni kentsel yaşam alanları yapmak şart. İnşallah yapmak, gerçekleştirmek nasip olur. Bandırma halkı da yararlanır.” dedi.

CHP’li olarak partisini de eleştiren, şimdiki belediye yönetimini de eleştiren Dursun Mirza; “Tekrar ediyorum. Tek adam düzeninin değişmesi lazım. Benim adayımda Kemal Kılıçdaroğlu. Arayıp soranlar oluyor. Arkasındayız. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Oy vereceğimiz parti de CHP.” sözleriyle desteğini yineledi.

 

Mirza: “İyi ki yapmışız”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.