DOLAR 32,3082 0.15%
EURO 34,9316 0.37%
ALTIN 2.394,620,07
BITCOIN 1979532-1.8928%
Balıkesir
16°

KAPALI

04:02

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
NEVŞİN MENGÜ: “BANDIRMA’DA BİLE SANDIK BAŞINDA GÖREVLİ YOKMUŞ”

NEVŞİN MENGÜ: “BANDIRMA’DA BİLE SANDIK BAŞINDA GÖREVLİ YOKMUŞ”

ABONE OL
Mayıs 17, 2023 21:00
NEVŞİN MENGÜ: “BANDIRMA’DA BİLE SANDIK BAŞINDA GÖREVLİ YOKMUŞ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nevşin Mengü gündemi değerlendirdiği YouTube yayınında CHP’nin seçim gecesini doğru yönetemediğini ve Bandırma’yı örnek göstererek çoğu sandık başında görevli olmadığını söyledi.

Nevşin Mengü YouTube kanalında seçim gecesi muhalif kanalların sonuçları aktarması açısından eleştirilmesini değerlendirirken konuyu CHP’nin sandık başındaki görevlilerine getirdi. Anadolu Ajansı’nın veri aktarımına güvenilmediği için kanalların çoğu ANKA’yla anlaşmıştı. “ANKA verileri nereden alıyor?” eleştirileri üzerine Nevşin Mengü, ANKA’nın Anadolu Ajansı kadar büyük bir ajans olmadığını ve her sandık başında görevli bulunduramayacağını söyledi. 437 kişiyle veri toplaması için 3 günlük yevmiyeli anlaşılmış. Bu işin profesyoneli olmayan kişiler olduğu için ne kadar verimli bilinmiyor diyerek devam etti. Mengü, CHP’nin 20 bin sandık başında görevli bulundurmamasına dikkat çekerek “ıslak imzalı tutanakların sisteme girilmesinde nasıl sıkıntı olmasın” siteminde bulundu. Ajanslardan önce, partinin teşkilatlanmasının önemine dikkat çekti. 

CHP’nin ülke genelinde 20 bin sandığın başında görevli bulundurmamasını eleştiren Nevşin Mengü Bandırma’yı örnek gösterdi. “Ülkenin doğusunu geç, merkezde Balıkesir Bandırma’da sandık başında görevli yok. Böyle bir sıkıntı var.” dedi. “Konya’da mesela Gelecek’e güvenilmiş. Gelecek Partisi, Deva Partisi bunlara güvenilmiş. Bunlar 3 günlük parti, bunların teşkilatı falan yok ki.” diyen Mengü, 20 bin sandıktan veri gelmemesini ve sonuçların aktarılmasındaki sorunu CHP’nin teşkilatlanamamasına bağladı. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.