DOLAR 32,3055 -0.15%
EURO 34,8251 0%
ALTIN 2.413,460,85
BITCOIN 2051186-1.38483%
Balıkesir
17°

AÇIK

21:47

YATSIYA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
NİNTENDO’DAN RUSYA’YA AMBARGO

NİNTENDO’DAN RUSYA’YA AMBARGO

ABONE OL
Haziran 7, 2023 16:19
NİNTENDO’DAN RUSYA’YA AMBARGO
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından, ülke ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalmıştı.

Rus vatandaşları, hükümetin saldırgan tutumu nedeniyle birçok hizmetten men edilmişti ve şimdi bir ambargo ile daha karşı karşıya kalıyorlar.

Geçtiğimiz yıl Microsoft, Sony ve Epic gibi markaların Rusya’daki oyun mağazalarını kapatmasının ardından Nintendo da benzer bir adım atmaya karar verdi. 31 Mayıs 2023 tarihinden itibaren Rusya Federasyonu vatandaşları, Nintendo eShop üzerinden Switch oyunları ve hizmetlerini satın alamayacaklar. Ayrıca mevcut oyun kodları da mağaza üzerinden etkinleştirilemeyecek. Nintendo, bu kararıyla birlikte PayPal hesaplarının ve kredi kartı bilgilerinin güvenlik nedenleriyle silineceğini bildirdi.

SAHİP OLDUKLARI OYUNLARI OYNAYABİLECEKLER AMA…

Nintendo’nun bu hamlesi Rus oyuncularını oldukça rahatsız edecek olsa da kullanıcılar, sahip oldukları oyunları, eklenti paketlerini ve uygulamaları bir süre daha cihazlarına indirebilecekler. Şirket, bu sürenin ne kadar uzun olacağı konusunda bilgi vermedi, ancak bu karar oyuncuların biraz olsun rahatlamasını sağlayacaktır. Gelecekte, Rusya pazarından çekilen şirketlerin bu kararlarından vazgeçip vazgeçmeyeceği ise zamanla ortaya çıkacaktır.

 

POKEMON OYUNLARI REKOR KIRDI

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.