DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22331700.72843%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
NİYE LEVENT GÜNDOĞAN ????

NİYE LEVENT GÜNDOĞAN ????

1989 EDREMİT. CHP'de Hasan AKYOL ile Cahit İnceoğlu önseçime girdi. Hasan AKYOL önseçimi kazandı. Yerel seçimlerde Cahit İNCEOĞLU açıkça CHP'nin karşısındaki adayı destekledi. 147 oyla CHP seçimi kaybetti. 2004 yılında Cahit İNCEOĞLU Akçay'dan adaya gösterildi ve seçimi kazandı.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 14:45
NİYE LEVENT GÜNDOĞAN ????
1

BEĞENDİM

ABONE OL

2009 GÜRE. Kamil SAKA CHP’den aday gösterilmedi. SAKA istifa etti. Bağımsız aday oldu. 2014 seçimlerinde CHP’den Edremit Belediye Başkanı yapıldı.

2004 GÖMEÇ. Melih BAĞCI. Yerel seçimlerde AKP’ye çalıştı. 2014 seçimlerinde Gömeç CHP’den belediye başkanı oldu. Yine 2018’de TKP’ye oy verdini,2023’te de TİP’e oy kullandığını açıkladı. 2024 yerel seçimlerinde CHP’den belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

2014 BURHANİYE. Ali Kemal DEVECİLER. Yerel seçimlerde AKP adayı Necdet UYSAL’a çalıştı.

CHP adayı Fikret AKOVA’ya seçim kaybettirdi. 2019’da CHP’den belediye başkanı oldu ve ve 2024 seçimlerinde CHP belediye başkanlığı makamını koruma fırsatı yakaladı.

2019 EDREMİT. Mehmet ERTAŞ 2019 yerel seçimlerinde CHP’den istifa etti. Bağımsız aday Kamil SAKA’ya açık destek verdi. 2024’de Edremit belediye başkan adayı oldu.

2024 KARESİ . Mesut AKBIYIK. Süleyman Soylu döneminde Demokrat Parti’nin (DP) Balıkesir il başkanlığını yaptı. Daha sonra Soylu ile birlikte AKP’de siyasi yaşamını sürdürdü. 2015 yılında AKP Karesi Belediye Meclisi üyeliği görevinden milletvekili aday adaylığı için istifa etti. 2019’da ise Karesi Belediye Başkanı aday adayı oldu. Yetmedi, 2017 yılında dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP TBMM Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç hakkında FETÖ/PDY ile iltisakları oldukları iddiasıyla Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Sonra 2024 seçimlerinde CHP’den aday yapıldı. Şu an Karesi’de CHP’nin belediye başkanlığı görevinde.

Şimdi gelelim SUSURLUK’A . CHP rüzgarının estiği 1989’da 1989’da Tahsin BOZOĞLU CHP’den belediye başkanı seçildi. 2004′ te yeniden aday gösterildi kazanamadı. Bir daha kimse soldan aday olma fırsatı tanımadı. Kendini CHP’den üstün gördü. Yeri geldi CHP’ye küfretti. CHP, aday göstermedi. CHP adayının karşısında SHP’den aday oldu. Olmadı. DP’den aday olmaya kalktı. Olmadı…. 2009’da tekrar CHP’den aday gösterildi. Seçim kazandı. 2014’te yeniden CHP’den aday oldu. Kazanamadı.

Diyorlar ya madem AKP’li değildin niye CHP’den aday olmadın. İşte ondan.

Peki tüm bunlar ortadayken niye bana yok AKP yok FETÖ diye saldırıp duruyor birileri?

Bir zavallı CİMER’e şikayet etmiş. Savcılık soruşturmuş. “Kovuşturmaya gerek yok” demiş. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) araştırma yapmış:” silah ruhsatı almasına engel bir durum yok” demiş. İçişleri bakanlığı “sormuş soruşturmuş”, pasaport vermiş.

2015’ten bu yana en az on kez yurt dışına çıktım ben. Daha ne olacak? Daha neyin peşimdesiniz?

Murat Kula sağlam deliller bulmuş ama. Zaman gazetesini işyerimizin kapısına asıyorlarmış. Fotoğraflasaydı keşke. Bir akıl vereyim: Murat avanelerini de topla suç duyurusunda bulun da bitsin bu FETÖ’cüsün masalı.

Türkiye gazetesi de bırakıyorlardı. Onu itiraf edeyim.

Nelerle uğraşıyoruz?

Hayır Murat Kula, kime yaranmaya çalışıyor? Her yazısına da hep aynı isimler konuyor. Gaza geliyor büyük olasılık. Yüzyüze bakacağız ileride Susurluk küçük yer.

Dürüstlüğünden şüphem yok. Siyaseti çıkar için yaptığını iddia edemem. Seviyor makam mevkii sahibi olmayı. Etkilediği insanlar da var. Murat’ı o nedenle tavsiye etmiştim. Oy getirir diye. Adam bir teşekkür eder. İnanmıyorsan Hakan’a sor.

Lakin hiç gerek yokmuş.

Bir CHP rüzgarı esti ki kimse isme falan bakmadı.

AKP’nin karşısında en güçlü CHP’yi gördü. Ona bastı mührü.

Seçim öncesi kampanyalar, yürüyüşler, konuşmalar… falan hikaye yani.

Biliyorum sıkıldınız. Biliyorum çok da önemsemem lazım bu tür saçmalıkları. Haklısınız. Ama yanıt vermek zorundayım.

Tarih not alıyor çünkü.

YAZAR: Levent GÜNDOĞAN

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.