DOLAR 32,2814 -0.19%
EURO 34,8587 0.07%
ALTIN 2.414,770,90
BITCOIN 20709120.1693%
Balıkesir
18°

AÇIK

20:13

AKŞAMA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
NVİDİA YENİ YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİNİ SUNDU

NVİDİA YENİ YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİNİ SUNDU

ABONE OL
Mayıs 29, 2023 15:40
NVİDİA YENİ YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİNİ SUNDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nvidia CEO’su Jensen Huang, Taipei’deki Computex 2023 etkinliğinde oyun ve yapay zekanın kesişmesini gösteren bir konsept demo sergiledi.

Bu demo, oyunlardaki yapay zekalı NPC’lerin nasıl olabileceğine dair bir fikir verdi. Nvidia, duyurduğu Avatar Cloud Engine (ACE) for Games ile birlikte oyunlardaki NPC’lerde özel bir yapay zeka kullanmayı hedefliyor.

Nvidia’nın yayınladığı videoda, oyunu oynayan kişinin gerçek kendi sesiyle NPC’lerle iletişim kurduğu görülüyor. Örneğin, videodaki NPC olan bir barmenle doğal bir diyalog kurulabiliyor. Nvidia bu konsepti “oyunların geleceğine bir bakış” olarak nitelendiriyor.

PAKET GELİŞTİRİCİLERE İHTİYAÇ DUYDUKLARI BİLEŞENLERİ VERECEK

ACE for Games, Nvidia Omniverse temelinde oluşturulmuş bir teknoloji paketidir. Bu paket, konuşma, sohbet ve karakter animasyonu için büyük dil modellerini (LLM’ler) kullanarak Nvidia’nın NeMo araçlarını, Riva konuşmadan metne ve metinden konuşmaya gibi araçları içermektedir. Nvidia, bu paketin geliştiricilere ihtiyaç duydukları bileşenlere erişim sağlama imkanı sunacağını vurgulamaktadır.

Nvidia’nın ACE for Games’in bir parçası olan “Omniverse Audio2Face” teknolojisi ise 3D karakterlerin yüz animasyonunu seslendirme sanatçısının konuşmasıyla eşleştirmektedir. Bu teknoloji, S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chernobyl ve Fort Solis gibi oyunlarda kullanılacak. Geliştiricilerin bu yapay zeka dolu paketi ne ölçüde benimseyeceği belirsiz olsa da, NPC’lerin gerçekçi bir şekilde hareket etmesine çok az kaldığını söyleyebiliriz.

BU TEKNOLOJİ OYUNLARA ÇOK SES GETİRECEK

Bu gelişmeler, oyun dünyasında yapay zekanın NPC’ler üzerindeki etkisini ve oyun deneyimini nasıl dönüştürebileceğini göstermektedir. Nvidia’nın sunduğu teknolojiler, gelecekte oyunlarda daha etkileşimli ve gerçekçi NPC’lerin var olabileceğine işaret etmektedir.

 

POKEMON OYUNLARI 480 MİLYONDAN FAZLA SATTI

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.