DOLAR 32,4862 0.08%
EURO 34,9160 0.37%
ALTIN 2.438,470,01
BITCOIN 2033367-1.98503%
Balıkesir
13°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP

O MÜDÜR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

ABONE OL
Ağustos 16, 2023 14:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Kadir Zoraf Koyuncu’nun belediyeden ihale alan firmaya kendi şahsi işlerini yaptırdığı iddiaları idari soruşturma başlatılması ile sonuçlandı.

Bandırma Belediyesi, Park Bahçeler Müdürü Kadir Zoraf Koyuncu hakkında soruşturma başlattı. Belediyenin, Müdür Koyuncu’nun Malta Deresi Projesi ihalesini kazanan firmaya kendi şahsi işlerini yaptırdığı iddiaları üzerine Başkan Tolga Tosun’un oluru ile 14 Ağustos tarihinde soruşturma başlattığı öğrenildi. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada 11 Ağustos’ta “Belediyede Müdür Olmak Varmış” başlıklı haberin yayınlanmasını müteakip ilk iş günü olan 14 Ağustos’ta haberin içeriğinde yer alan hususların araştırılması için adı geçen daire müdürü hakkında başkanlık oluru ile soruşturma başlatıldığı bilgisi paylaşıldı.

BELEDİYE ŞİRKETLE SÖZLEŞMEYİ İPTAL ETMİŞ

Açıklamanın devamında; “Haberde adı geçen şirket ile belediye arasında Malta Deresinde Biyolojik Gölet Yapılması İşi ihalesine ilişkin sözleşme imzalanmış, şirketin işi süresinde bitirmemesi ve sözleşmedeki yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle Bandırma 3. Noterliğinin 25 Nisan 2023 tarih ve 05364 yevmiye numaralı ihtarnamesi ile sözleşme feshedilmiş, şirketin teminatı irat kaydedilmiş ve ihale yasaklısı yapılmıştır. Şirket irat kaydedilen miktar kadar fatura düzenlemiş ancak yapılan itiraz üzerine fatura iptal edilmiştir. Bunun üzerine şirket ileride açacağı davaya somut bir delil sunmak amacıyla tespit talebinde bulunmuş, tespite de itiraz edilmiştir. Halihazırda şirketin haklılığına dair bir mahkeme kararı bulunmamaktadır. Şirketin tespit istemesinin nedeni sözleşmesinin feshedilmesi, ihale yasaklısı yapılması ve 1 milyon 10 bin liralık teminatının gelir kaydedilerek bankalar nezdinde güven kaybetmesi ve bu miktarı kurtarmaktır.”

SORUŞTURMAYA KONU OLAN HABER

Bandırma Belediyesi’nin Malta Deresi Projesi ihalesini kazanan Seroğlu İnşaat firması, Park Bahçeler Müdürü Kadir Zoraf Koyuncu’nun Erikli Mahallesindeki bin 632 metrekarelik arsasının eğim düzenlemesi ve 150 metrekarelik bahçe duvarı işini yaptı. Proje sözleşmesinin iptal edilmesinin ardından müteahhit firma Koyuncu’ya ait arsada yaptığı işlerin karşılığı olarak 908 bin 600 liralık fatura çıkardı. Müdür Koyuncu’nun faturaya “Böyle bir imalat yaptırmadım” diyerek itiraz etmesi üzerine firma soluğu mahkemede aldı. Bandırma 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davada Bilirkişi Heyeti raporunda, “Dava konusu taşınmaz üzerinde yapılmış olan imalatların, tespiti isteyenin birim fiyatları ile KDV dahil 908 bin 600 lira olabileceği tespit edilmiştir” görüşlerine yer verdi.

HABER: Ali ALTINÖZ

BELEDİYEDE MÜDÜR OLMAK VARMIŞ!

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.