DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22329211.75949%
Balıkesir
29°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Ev sahiplerinin yeni gözdesi “Öğrenciler”

Ev sahiplerinin yeni gözdesi “Öğrenciler”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:13
Ev sahiplerinin yeni gözdesi “Öğrenciler”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçmişte ev verilmeyen öğrenciler, şimdi ev sahiplerinin kiracı listelerinde öncelik kazanıyor. Memurlar, askerler ve avukatlar ise kiracı talep listesinde gerilere düşüyor.

Türkiye Emlak Danışmanları Birliği Onursal Başkanı Salim Taşcı, hızla yükselen enflasyona rağmen kira artışlarına yüzde 25 sınırlaması getirilmesinin öğrencileri ev sahipleri için tercih edilen kiracılar haline getirdiğini ifade etti. Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, Taşcı, ev sahibi-kiracı ilişkilerini gözden geçirirken, hızla yükselen enflasyon ve kira artış sınırlamalarının kiracı tercihlerini tamamen değiştirdiğine dikkat çekti.

Taşcı, ev sahiplerinin kiracı tercih sıralamasında öğrencilerin birinci sırayı aldığını, ikinci sırada üst düzey bürokratların, üçüncü sırada ise televizyoncu ve gazetecilerin yer aldığını açıkladı.

Artık konut kiralamalarında, “Bekara, talebeye, yalnız bayana verilmez” gibi ilanların yerini “Öğrenciye kiraya verilir” ilanlarının aldığını belirten Taşcı, “Kiralamalarda öğrenci adeta kral oldu. Öğrenciyi gören evini direkt veriyor. Hatta iki üç öğrencinin bir arada kalmaları da sorun teşkil etmiyor. Depozito olarak yasada üç aylık olan miktarlara bir depozitoya razı gelen ev sahipleri de mevcut” ifadelerini kullandı. 

Memurlar adeta gözden düştü

Taşcı, öğrencilerin tercih edilmesinin nedenlerini ise şöyle açıkladı:

“Öğrencilerin eğitim süreleri 2 ila 4 yıl. Kiracı öğrencilerin yarıya yakını bir yılın sonunda genelde evi bırakıyor. Ev sahibi yeni şartlarla yeni kiracılara evini kiralayabiliyor. Böylece enflasyonun çok altında kalan yüzde 25’lik zam sınırlamasının mağduru olmuyor. Öğrencilerin tamamına yakını kiralarını düzenli ödüyor. Ev sahibi-kiracı kavgası öğrencilerde yaşanmıyor.”

Taşcı, geçmişte ev sahiplerinin memurlara olan taleplerinin artık düştüğünü belirtti. Memurların uzun vadeli kiralamalar yaptıklarına dikkat çeken Taşcı “Uzun süreli kiralamalar yüksek enflasyon döneminde kiracıların lehine olurken ev sahiplerinin enflasyona yenik düşmesine yol açıyor. Bu nedenle kısa süreli kiralama yapan öğrenciler sayesinde ev sahipleri enflasyon kaybından kurtulduklarını düşünüyorlar” dedi.

Ev sahiplerinin kiracı tercih sıralaması şöyle:

1- Öğrenci
2- Üst düzey bürokrat
3- Televizyoncu-Gazeteci
4- Sanatçı
5- Bankacı
6- Galerici
7- Doktor
8- Hemşire
9- Hakim- Savcı
10- Milletvekili
11- Avukatlar
12- Askerler

Haber: Zehra Ezgi Gürel

Haftanın son işlem günü altın fiyatları

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.