DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22321461.54203%
Balıkesir
29°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Onyedi Eylül Üniversitesi Öğrencileri İlk Üç’e Girdi

Onyedi Eylül Üniversitesi Öğrencileri İlk Üç’e Girdi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencileri, Google Solution Challenge'ta dikkat çeken bir başarı elde etti.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 15:56
Onyedi Eylül Üniversitesi Öğrencileri İlk Üç’e Girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üniversitenin Sosyal Eğlence ve Etkinlik Topluluğu’nun Google ekibi öğrencileri , uluslararası alanda önemli bir yer edindi. “Helping Hand” adını verdikleri mobil uygulama ile deprem gibi doğal afetlerde toplanan bağışların etkin bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayan bir çözüm geliştirdiler.

Yarışmada, 3 binden fazla projeden sıyrılarak ilk 100’e giren takım olmaya hak kazandı. Bu başarılarıyla Türkiye’deki üç üniversite arasında yer aldılar; diğer üniversiteler Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi.

”Helping Hand” uygulaması, kullanıcıların bağışları harita üzerinden takip etmelerini ve ihtiyaç duydukları ürünlere kolayca erişebilmelerini  sağlamayı amaçlıyor. Projeyi yönetim bilişim sistemleri bölümü öğrencileri Enes Yılmaz, Mehmet Yalaz ile yazılım mühendisliği bölümü öğrencileri Baturalp Özmen ve Beyza Atay birlikte geliştirdiler.

Projede amaçları, insani krizler sırasında bağış dağıtımında yaşanan iletişim problemlerini çözmek. Bu süreçte, bağış yapmak isteyenlerle ihtiyaç sahiplerinin iletişimini kolaylaştırmayı sağlamak.

Öğrenciler şimdiki  süreçte projelerini bir kez daha geliştirip ilk 100 arasından sıyrılarak yarışmayı kazanmayı ve ülkemizi temsil etmeyi hedefliyorlar.

Helping Hand tanıtım videosu:

 

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.